kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Krep böreği

Süte yumurta, un, iki çorba kaşığı zeytinyağı ve tuzu katıp, tel süzgeçten süzün. Tavayı bir tatlı kaşığı zeytinyağı ile yağlayıp, karışımdan bir kahve fincanı dökün. Tavanın her tarafına yayılmasını sağlayın ve kısık ateşte hamurun her iki yüzünü pişirin. Karışım bitine kadar aynı işlemi yapın. Isıtılmış iki çorba kaşığı yağda soğanları yumuşayana kadar 3 dakika soteleyin. Kıymayı katın. 5 dakika soteleyin. 2 adet domatesi rendeleyin. Kıymaya rendelenmiş domates, yeşilbiber, sarmısak, maydanoz, tuz ve karabiberi katın. Orta ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Domatesleri ince halka şeklinde dilimleyin. Yağlanmış yuvarlak bir fırın kabına sırasıyla bir adet krep, üzerine 2 çorba kaşığı kıymalı harç, domates dilimleri ve 2 çorba kaşığı kaşar peynirini yayarak dizin. Üstte krep ve kaşar peyniri olacak şekilde işlemi tekrarlayın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırının ızgara konumunda 10 dakika ısıtın.

MALZEMELER 8 kişilik
*
1 su bardağı süt

* 1 adet yumurta (çırpılmış)

* 1 su bardağı un

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1/2 çay kaşığı tuz

* 1 paket piliç kıyma

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 adet soğan (rendelenmiş)

* 500 gr. domates

* 1 adet yeşilbiber (iri doğranmış)

* 2 diş sarmısak (ince kıyılmış)

* 1/2 demet maydanoz (ince kıyılmış)

* 250 gr. kaşar peyniri (rendelenmiş)

* Tuz

* Karabiber (arzu edilen miktarda)