kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

32 çeşit reçel ürettiler 'çocuklar'ını bekliyorlar

EBRU ERDOĞAN
Reçel Anneler, Anneler Günü için İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinde stand açacak. Yeni ürünleri olan limon reçelini ilk defa anneler için satacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
32 çeşit reçel ürettiler 'çocuklar'ını bekliyorlar
Ocak 2006'dan beri ürettikleri reçellerle yardıma ihtiyacı olan çocukları okutan Reçel Anneler, Anneler Günü için Kanyon Alışveriş Merkezi, Cevahir YKM, Şişli YKM ve Silivri Maxi alışveriş merkezinde dün stand açtı. Burada reçellerin yanı sıra, saat, önlük ve lavanta torbalarını satacak olan Reçel Anneler'den Cavidan Doğrusoy, şirketlerde, alışveriş merkezlerinde ve Bağdat Caddesi'nde var olmaya devam edeceklerini söyledi.

* Türkiye'de reçellerinizle tanınıyorsunuz. Herkesin evinde yapabildiği reçellerde nasıl fark yarattınız?
Bir yıl önce yapılan reçel çeşidimizin sayısı 15 iken bugün bu sayı 21'i butik, 11'i de klasik olmak üzere 32 çeşide ulaştı. 21 butik reçelimizin 10'unun özel karışımları ve formüllerini sadece biz biliyoruz. Limon reçelimizi de yeni bir çeşit olarak Anneler Günü öncesinde ilk kez satışa çıkardık.

* Yılda ne kadarlık reçel üretiyorsunuz?
Aylık ortalama üretim miktarımız 600 kilo civarında. Yani yılda 7 bin kilodan fazla bir üretimimiz oluyor.

* Reçel ve diğer ürünlerinizden kazandıklarınızı hayır işinde kullanıyorsunuz. Şu anda kaç çocuk okutuluyor?
Bugün okuttuğumuz çocuk sayısı 34. 10 aileye de yardım ediyoruz. Aylık giderimiz, bu yardımlarla birlikte 18 bin YTL'ye ulaşıyor. Daha önce de ürünlerimiz için özellikle tekstil ve cam sektöründeki şirketlerden yardım istemiştik. Ama karşılık göremedik. Sadece Öz-İş Tekstil, malzeme yardımında bulundu. Bu nedenle bazı aylar sorun yaşıyoruz.

* Anneler Günü için alışveriş merkezlerinde stand açacaklısınız. Ne kadarlık bir gelir bekliyorsunuz?
Bundan önce Avea, Denizbank, Yapı Kredi, İş Bankası, HSBC, Çukurova Holding gibi şirketlerde satış yaptık. Bu şirketlere düzenli olarak gitmeyi sürdürüyoruz. Fakat ilk defa bu hafta İstanbul'un en büyük alışveriş merkezlerinde olacağız. Kanyon Alışveriş Merkezi'nde, Cevahir'in içindeki YKM'de, yine Şişli YKM ve Silivri Maxi Alışveriş Merkezi'nde stand açacağız. Eğer ilgi yoğun olursa, 3 bin 500 YTL'lik satış yapacak ürünümüz var. Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy sınırları içinde istediğimiz yerde stand açabilmemiz için bize izin verdi. Bundan sonra reçellerimizi beğenenler için hafta sonları Bağdat Caddesi'nde de standlarımız olacak.