kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
BERLUSCONI'YE ÖRTÜ HEDİYE, BUSH'A ŞAL... Gürsoy, Başbakan Erdoğan'ın, İtalya Başbakanı'na BELSAM'da dokunan yatak örtüsünü hediye ettiğini, Bush'un eşine de 7 şal dokuduklarını söyledi.

Buldan'ın ünlü kumaşı Bush'un yatağını örtüyor

El tezgâhı dokumalarda yapılan yatak örtüleri; İtalya Başbakanı Berlusconi, ABD Başkanı Bush'un evlerinde kullanılıyor..
Buldan Kaymakamlığı El Sanatları Merkezi'nde (BELSAM) el tezgâhında dokunan kumaşların İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, ABD Başkanı George W. Bush, İngiltere Başbakanı Tony Blair ve İngiltere Kraliyet Ailesi'nin evine 'özel sipariş' ile girdiği bildirildi. BELSAM İşletme Müdürü Mehmet Gürsoy, Osmanlı döneminde dokumacılığın başkenti sayılan Denizli Buldan'da bugün el tezgâhında yapılan dokumaların, dünyanın önde gelen liderleri veya eşleri tarafından kullanıldığını belirtti. ABD Başkanı George W. Bush'un eşi Laura Bush'un, Afganistan'da gördüğü bir gazetecinin üzerindeki ipek dokumayı çok beğendiğini ifade eden Gürsoy, "Türkiye'ye geldiklerinde eşi benzeri olmayan yedi şalı el tezgâhıyla dokuduk. İngiltere'de yine bir yayın kuruluşunda çalışan bir Türk'ün üstündeki şalı çok beğenen İngiltere Başbakanı Tony Blair'in eşi Cherie Blair'e de bu şal hediye edilmiş'' dedi.

DÜNYADA MARKA OLDUK
Gürsoy, 1999'da Buldan'da bir tane el tezgâhı kalması üzerine Denizli Valiliği, Buldan Kaymakamlığı tarafından 'Buldan El Dokumacılığını Yeniden Geliştirme Projesi'nin hayata geçirildiğini kaydetti. Buldan'ın ünlü dokumacılarından 68 yaşındaki İbrahim Milas, Türkiye'deki sanatçılara da ürün dokuduklarını belirtti. Bu arada BELSAM'daki ipek şalların fiyatlarının 25 YTL'den başladığı, yatak örtülerin fiyatlarının ise bin 500 YTL'ye kadar yükseldiği belirtildi.
Haberin fotoğrafları