kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Tuncay Özilhan - Murat Ülker

Ülker, Efes'in üreticisi ile Petkim'e talip oldu

Meltem ERSOY - EKONOMİ
Anadolu Grubu ve Ülker, Petkim ihalesine beraber giriyor. Anadolu Grubu İcra Başkanı Özilhan, "Polinas'ta 20 yıldır birlikte çalışıyoruz. Petrokimya şirketleri hep hedefte" dedi..
Anadolu Grubu'na ait Anadolu Endüstri Holding ile Ülker Grubu'na ait Yıldız Holding, Petkim ihalesine birlikte gireceklerini açıkladı. Polinas Plastik ve Yıldız Holding'in oluşturduğu girişim grubuna, Anadolu Grubu İcra Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan yüzde 12 oranında iştirak edecek. Tuncay Özilhan, Ülker Grubu ile Petkim özelleştirmesine beraber girmelerinin sürpriz bir durum olmadığını söyleyerek, "Ülker Grubu ile 20 senedir zaten birlikte çalışıyoruz. Polinas'ın kurucu ortaklarıyız. Yani bu, yeni bir birliktelik değil" dedi. Polinas şirketinde temel olarak polipropilen kullandıklarına işaret eden Özilhan, Polinas olarak Türkiye'de polipropilenin en büyük kullanıcısı konumunda olduklarını belirtti. "Dolayısıyla petrokimya bizim her zaman ilgi alanımızdaydı" diye devam eden Özilhan, yıllardır petrokimya ile ilgili çalışmalar yürütmeleri nedeniyle Petkim ve benzeri üreticilerin hep hedefleri içinde yer aldığını, dolayısıyla özelleştirme süreci başlayınca Petkim özelleştirmesine beraber girme kararı aldıklarını dile getirdi.

HAMMADDE ALIYORDU
Yıldız Holding'ten yapılan açıklamada da, ihaleye Polinas şirketinin gireceği belirtilerek, Anadolu Grubu ve Yıldız Holding'in bu şirkete ihale şartnamesinde yer alan teknik gerekliliklerde yetersiz kalınan bazı noktalarda destek verecekleri kaydedildi. Polinas'ın Petkim'den aldığı polipropelin hammaddesi ile üretim yaptığı dile getirilirken, Petkim'in alınması halinde üretim entegrasyonu sağlanacağı belirtildi. Bu arada, Ülker Grubu'nun ilgili sektörlerdeki çalışmaları yürüten Ambalaj Grubu'nun başında eski Avea Genel Müdürü Cahit Paksoy bulunuyor.