kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mayıs 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Bağış (soldan üçüncü), Türk milletinin istikrarın tadını aldığını, kolay kolay bırakmayacağını söyledi.

'Çatışma, dindar-laik arasında değil, demokrasi ölçüsünde'

Başbakan Erdoğan'ın danışmanı Bağış, dindarlarla laikler arasında bir çatışma olmadığını görüş ayrılığının daha çok demokrasi isteyenlerle istemeyenler arasında olduğunu söyledi..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dış İlişkiler Danışmanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, son zamanlarda Türkiye'de yaşanan tartışmaların dindarla laikler arasında değil daha çok demokrasi isteyenle daha az isteyen arasında olduğunu söyledi. "Türkiye'de herhangi bir şekilde dindarlarla laikler arasında bir çatışma yoktur" diyen Bağış genç bir siyasetçi olarak çatışma sözünü eden muhalefet parti liderlerini ayıpladığını belirtti. Forum İstanbul'un ikinci gününde düzenlenen ''Yeni Bölgesel Güç Dengesi ve Türkiye: Politika Seçenekleri'' konulu oturumunda konuşan Bağış, Türk milletinin istikrarın tadını aldığını ve bunu kolay kolay bırakmayacağını kaydederek "Türkiye koalisyon günlerine geri dönmek istemiyor'' iddiasında bulundu. Egemen Bağış, son zamanlarda yaşanan tartışmalara ilişkin de şunları kaydetti: "Hiç kimsenin şüphesi olmasın ki Adalet ve Kalkınma Partisi Türkiye'deki en az diğer partiler kadar laiktir, demokrattır ve kendi içerisindeki parti içi demokrasisi diğer partilerden çok daha fazla işlemektedir. Türkiye'de herhangi bir şekilde dindarlarla laikler arasında bir çatışma yoktur. Türkiye'de daha çok demokrasi isteyenlerle daha az demokrasi isteyenler arasında görüş ayrılıkları vardır. Çatışma da yoktur. Çatışma sözünü eden muhalefet parti liderlerini ben genç bir siyasetçi olarak ayıplıyorum.''

"AB'DE TESLİM BAYRAĞI ÇEKMEYİN"
Türkiye'nin Kuzey Irak'ta askeri operasyon yapmasına ilişkin bir soru üzerine de Bağış, Türkiye'nin geçmişte defalarca sınır ötesi operasyon yaptığını hatırlatarak, bunun gerekli olduğuna inandığında Türkiye'nin kimseden izin almayacağını belirtti. ABD'nin eski Ankara Büyükelçilerinden Robert Pearson da Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) sürecini değerlendirdiği konuşmasında, "Türkiye teslim bayrağını çekmezse mutlaka AB üyesi olacaktır'' dedi. AB üyeliği konusunda Türkiye'de şu anda bir tereddüt söz konusu olduğunu ifade eden Pearson, Türkiye'nin AB ile ilgili bütün konuları yerine getirmesi durumunda AB'nin Türkiye'nin üyeliğine "hayır'' demesinin mümkün olmayacağını söyledi.