kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

"Usame Bin Ladin'e 'amca' diyormuş!"

Yeni Haber
ABD'deki bir askeri üsse saldırı düzenlemek üzereyken yakalanan 6 kişi arasında yer alan bir zanlı, terör örgütü El Kaide'nin lideri Usame Bin Ladin'e "amca" diyormuş...
İLİŞKİLİ HABERLER
"Usame Bin Ladin'e 'amca' diyormuş!"
ABD'nin New Jersey eyaletindeki Fort Dix Askeri Üssü'ne saldırı planladıkları gerekçesiyle yakalanan 6 kişi arasında yer alan Türk Serdar Tatar'ın suç ortaklarından Agron Abdullahu'nun El Kaide lideri Usame Bin Ladin'e "amca" dediği iddia edildi.

Serdar Tatar, Muhamad İbrahim Shnewer, Dritan Duka, Elvir Duka, Shain Duka ve Agron Abdullahu'dan oluşan grubun El Kaide ile bağlantısı olup olmadığı henüz netleşmemişken zanlılardan birinin arkadaşı ilginç bir açıklamada bulundu.

ABC'nin haberine göre, bir ekmek fırınında çalışan Abdullahu'nun iş arkadaşı Bob Watts, "Usame Bin Ladin'e şakayla 'Benny amca' derdi. Sürekli ABD hükümetinin Usame Bin Ladin'i nasıl bulamadığı konusunda şaka yapardı" dedi. Ayrıca Abdullahu'nun nasıl bomba imal edileceğine dair internetten belgeler indirdiğini ve ağaç köklerini yok etmek için kullanacağını söylediğini öne süren Bob Watts, kendisinin de "Bir gün senin adını ABD'nin en çok arananlar listesinde göreceğim" diye şaka yaptığını anlattı.


Bir buçuk yıldır takip edilen grup üyeleri, içlerine sızan bir FBI ajanından silah isteyince düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.
24 yaşında olan Abdullahu, Arnavut asıllı. ABD'de yasal oturma izni bulunan Abdullahu'nun olaya adı karışan Elvir Duka'nın kayınbiraderi. Silah temin ettiği sanılan Abdullahu'nun en fazla 10 yıl hapis yatacağı belirtildi.


Öte yandan saldırı girişimi ile ilgili açıklamalarda bulunan ABD Savcısı Christopher Christie, "Eğitim yaptılar, haritaları da vardı. Bence hareket etmeye çok yakınlardı. Bizim görüşümüz, onların planını neredeyse tamamladıkları yönünde. Planın son aşamasına gelmişlerdi. Eğer ağır silahları bizden değil de başkasından temin etmeye çalışsalardı saldırıyı gerçekleştireceklerdi" dedi.