kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
PALOMA adlı yatın sahibi, işadamı Vincent Bollore, Forbes dergisinin zenginler listesinde 2.1 milyar dolarla 458’inci sırada. Asıl iş alanı sanayi. Ancak medyaya attı ve bir TV kanalı ile gazete aldı.

Lüküs Hayat

Belkıs KILIÇKAYA / PARİS
Geceliği 2 bin Euro'luk otelde konaklayıp, haftalığı 193 bin Euro'luk yatla tatile çıkınca Fransa'da muhalifler Sarkozy'ye taarruz başlattı: O halka örnek olmalı. Lüks düşkünü biri gibi davranıyor.....
Uzun maraton sonunda cumhurbaşkanlığını kazanır kazanmaz tatile çıkan Nicolas Sarkozy, Fransız solunun diline düştü. Eşi Cecilia ve küçük oğlu Louis'yle Malta'ya giden UMP lideri, bu yarı dinlenme yarı iş tatilinin maliyeti konusunda şimşekleri üzerine çekti. Ülke gazeteleri, kabinesini de belirleyeceği bu tatilin her adımının faturasını çıkardı. Bindiği özel uçak ve kaldığı lüks yatın, Fransız işadamı Vincent Bollore'ye ait olması tartışmaları alevlendirdi. Liberation gazetesine göre Malta'ya giderken kullandıkları Falcon tipi özel uçakla bir gidiş-dönüşün faturası 50 bin euro (pilot ve hostes için ayrıca ücret ödeniyor.

60 METRELİK 'SARAY'
17 mürettebatı bulunan "Paloma" adlı 60 metrelik yatın haftalık kirası yaklaşık 193 bin euro. Tatilinin üç gününde kaldığı yat için yaklaşık 50 bin euro ödemesi gerekiyor. Bu yüklü faturayla gündeme oturan müstakbel cumhurbaşkanına Sosyalistler fena yüklendi. Vekiller Vincent Peillon ve Patrick Menucci, Sarkozy'yi "lüks düşkünü ve zenginlerin yanında olmakla" suçladı, bu yaptıklarını şaşkınlıkla izlediklerini söyledi. Herkesin tatile hakkı olduğunu vurgulayan Menucci, "Ancak o cumhurbaşkanı seçildi. Daha dikkatli, sorumlu ve duyarlı hareket etmeli" dedi.

'ÖZÜR DİLEMEYE NİYETİM YOK'
Eleştiriler karşısında iktidar partisi UMP, liderleri Sarkozy'yi savunarak "Henüz göreve başlamadı. Bu konu özel hayatına girer" açıklaması yaptı. Gazeteler internet sitelerinde "tatil anketi" başlatırken Sarkozy, dün ülkesine dönüp Neuilly kentinde son 6 günlük "tatil ve kabine hazırlığına" girişti, tatil kriziyle ilgili "Özür dilemeye, saklanmaya niyetim yok" açıklaması yaptı. Ancak siyasi uzmanlar, hazirandaki genel seçim öncesinde bu tip bir tartışma yaşanmasının seçmenleri üzerinde olumsuz etki yapabileceğini söyledi.
Haberin fotoğrafları