kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Tatar'ın eşi: Kocam terörist değil!

Yeni Haber
Amerika'da Fort Dix askeri üssüne saldırı girişimde bulundukları iddiasıyla tutuklanan Serdar Tatar'ın eşi Khalida Mirzhyeiva, kocasının bir terörist olmadığını söyledi. Tatar'ın babası da oğlunun dindar bir insan olduğunu ifade etti...
İLİŞKİLİ HABERLER
Tatar'ın eşi: Kocam terörist değil!
Amerika'da Fort Dix askeri üssüne saldırı girişimde bulundukları iddiasıyla tutuklanan Serdar Tatar'ın eşi Khalida Mirzhyeiva, kocasının bir terörist olmadığını söyledi. Tatar'ın babası da oğlunun dindar bir insan olduğunu ifade etti.

New York Times gazetesi, Amerika'da bir terör eylemi gerçekleştireceği öne sürülen Serdar Tatar'ın ailesini buldu. 23 yaşındaki Tatar'ın babası Müslim Tatar, oğlunun son yıllarda radikal İslam'a yöneldiği ve kendilerinden uzaklaştığını söyledi. Tatar'ın Fort Dix askeri üssünün haritasını aldığı iddia edilen Super Mario's Pizza dükkanını sahibi olan Müslim Tatar, "Ben dindar biri değilim. Oğlumun da olmasını istemezdim ama öyleydi" dedi.

Türkiye'den 1992 yılında Amerika'ya gittiklerini belirten Müslim Tatar oğlunun, saldırı şüphelerinden bazılarıyla tanıştıktan sonra yanlış kişilerle arkadaşlık ettiğini söyledi. Serdar Tatar'ın söz konusu kişileri kendi pizza dükkanına getirdiğini söyleyen Müslim Tatar, daha sonra oğluna "Bu çocuğu sevmedim. Onunla arkadaşlık etmeni istemiyorum" dediğini ifade etti.

"KOCAM TERÖRİST DEĞİL"


Serdar Tatar'ın Rus kökenli eşi Khalida Mirzhyeiva da Tatar'ın babasının dükkanından ayrıldıktan sonra Philadelphia'daki Temple Üniversitesi kampusündeki 7-Eleven dükkanında çalıştığını ve buranın yönetici olduğunu belirtti. Eşinin çok çalıştığını belirten Mirzhyeiva, Tatar'ın bu nedenle camiye de nadiren gidebildiğini kaydetti.

29 yaşındaki Mirzhyeiva, "(Serdar) Bir çocuğu ve iyi bir ailesi olmasını istiyordu. O kimseyi öldürmek istemedi. O bir terörist değil. O dininin yolundan gidiyor, İslam dininin. O öldüremez" dedi.