kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Mayıs 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

AK Parti Karaman Milletvekiline suç duyurusu

CHA
Yeni Haber
Antalya Barosu'na kayıtlı avukat Hakan Evcin, AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün hakkında, hakaret, cumhurbaşkanına hakaret, halkı din ve düşmanlığa tahrik ve aşağıladığı gerekçesi ile cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulundu.

AK Parti Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün'ün Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu toplantısı sırasında CHP Afyonkarahisar Milletvekili Halil Ünlütepe'ye 'Sen de Afyonlusun, Afyondan adam çıkmaz, çıkanları da görüyoruz' diyerek hakaret ettiğini iddia eden Evcin, yapılan konuşmanın hakaret içerikli ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama duygusu oluşturduğu iddiasında bulundu.

Akgün'ün konuşmalarını, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e yönelik hakaret içerikli olduğunu da iddia eden Evcin, cumhurbaşkanın da Afyonkarahisarlı olduğunu söyledi. Konuşmanın Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'i hedef aldığını ileri süren Evcin, "Toplumdaki yaygın inanış da bu yöndedir. Eğer bu sözler sarf edilmişse, bu sözlerle sayın cumhurbaşkanı da hedef alındığı için, 'cumhurbaşkanına hakaret' suçu oluşmuş olacaktır." dedi.

Kendisinin de Afyonkarahisarlı olduğunu belirten Evcin, iddia edilen sözlerin sadece basına yansımasının bile yüz binlerce insanla birlikte kendisini de rencide ettiğini söyledi. Bundan dolayı Antalya Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirten Evcin, sonuna kadar hakkını arayacağını ifade etti.