kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

'İtalyanlar bize güveniyor siyasi gerilimle ilgilenmiyor'

Fabrika açmaya hazırlanan İtalyan Ferroli'nin Genel Müdürü Çakmakçı, "İtalyanlar Türkiye'ye çok güveniyor. Siyasi gerilimde kimse 'Neler oluyor' diye aramadı" dedi..
Isıtma ve klima sistemleri üreticisi İtalyan Ferroli, 2006 Eylül'ünde temelini attığı kombi ve radyatör fabrikasını bu eylül ayında faaliyete geçirmeye hazırlanıyor. Bu çerçevede orta fiyat segmentindeki bir kombi modelinin üretimini tamamen Türkiye'ye kaydıracak Ferroli'nin Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Çetin Çakmakçı, son haftalarda "367 milletvekili" ve "Genelkurmay bildirisi" ile yaşanan siyasi gerilimin yatırım planlarında her hangi bir değişikliğe neden olmadığını açıkladı. Çakmakçı, Ferroli'nin kombi ürünlerinde başlattığı garanti süresini 150 YTL karşılığında üç yıldan beş yıla çıkardığı kampanyanın tanıtımı için düzenlenen sohbet toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Türkiye'de 1989 yılından bu yana ithalat yoluyla çalışan şirketin fabrika açacağı dönemde yaşanan gerilimden dolayı nasıl hareket ettiği ve İtalya'daki yöneticilerin bilgi isteyip istemediği sorusu üzerine Çakmakçı, "İtalyanlar, Türkiye'ye çok güveniyor. Beni kimse arayıp, 'Neler oluyor' diye sormadı. Ben arayıp haber verdim" dedi. Türkiye'nin bugüne kadar yaşadığı badireleri hep başarıyla atlatması nedeniyle "Yatırım açısından son derece güvenli" bulunduğuna dikkat çeken Çakmakçı, "Türkiye AB üyesi olmasa da, bizi Avrupalı görüyorlar" diye konuştu.

YÜZDE 75'İ İHRAÇ
Fabrika yatırımının yaklaşık 40 milyon Euro tutarında olduğunu söyleyen Çakmakçı, "Üretimin yüzde 75'ini ihraç edeceğiz." dedi. Pazar payı yüzde 12 olan Ferroli'nin sadece iç satışlardan 50 milyon Euro ciro beklentisi olduğunu söyleyen Çakmakçı, "Fabrikanın da devreye girmesiyle 2008'de ilk 200 şirket arasına girmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.