kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Mayıs 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Türkiye'nin kredi notu durağan

Yeni Haber
Dünyanın önde gelen kredi derecelendirme kuruluşlarından Moody's, Türkiye'nin kredi notunun politik gerginliğe rağmen durağan olduğunu bildirdi.

Moody's şirketi Başkan Yardımcısı Kristin Lindow yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de son yaşanan siyasi çalkantının esas itibarıyla mevcut kredi notunu raydan çıkarmasının olası olmadığını bildirdi.

Lindow, ''Cumhurbaşkanlığı seçimi sırasında artan tansiyona rağmen Türkiye'nin Ba3 kredi notu ile yabancı para birimi cinsinden Ba1 olan kredi notu, bu tür dalgalanmaları absorbe edebilecek yetenekte'' dedi.

Son altı yılın etkileyici olumlu dönüşümün büyük oranda değişmeyeceğini beklediklerini ifade eden Lindow, ''yaşanan siyasi krizlerin sonucunda reformlara bağlı yeni bir hükümet kurulacak'' şeklinde konuştu.

Açıklamada, Moody's'in bir uzmanının Türkiye üzerine yaptığı açıklamaya yer verildi ve yapılacak genel seçimlerde parlamentoda daha fazla siyasi partinin temsil edilmesinin olası olduğu bildirildi. Moodys'in Türkiye'yi izlemeye devam edeceği kaydedildi.