kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Celalettin Cerrah

Narkotikten tacirlere darbe

Rıdvan TEZEL - MERKEZ
Uyuşturucu kaçakçılarına göz açtırmayan narkotik ekipleri, Atatürk Havalimanı'nda düzenledikleri operasyonda Afganistan'da bir aşirete ait olduğu tespit edilen 200 kilogram eroin ele geçirdi..
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube ekipleri uyuşturucu kaçakçılarına yönelik geniş çaplı operasyonlar düzenledi. Küçükçekmece ve Malatya'da toplam 205 kilo eroin ele geçirildi. Operasyonda 5 kişi gözaltına alındı. Edirne'de düzenlenen operasyonda ise, İstanbul'da şarap dağıtımı yapan U.Ç., bir TIR'a yüklediği 76 kilo eroini yurtdışına göndermek isterken yakalandı.

İMALATÇININ İMZASI
Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen 2 ayrı operasyonda ise 200 kilo eroin ve 9 kilo kokain ele geçirildi. Afganistan'dan getirilen eroinin uluslararası uyuşturucu ticareti yapan bir aşirete ait olduğu tespit edildi. Çetenin çuvallara "Şirketi Has Necip Belluci" ismini yazıp, maşallah mührü vurduğu görüldü. Havalimanındaki ikinci operasyonda ise Güney Amerikalı 2 kadın kuryenin 2 çanta içerisinde yurda sokmaya çalıştığı 9 kilo kokain ele geçirildi. Operasyonlarda toplam 43 kişi gözaltına alındı.

'POLİSLİK YETMEZ'
İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah operasyonlarda katkısı bulunan Dingo ve Lara adlı narkotik köpeklerini severek, "Uyuşturucuyla mücadele için polisiye tedbir yetmiyor, ailelerin, sivil toplum örgütlerinin, senaristlerin, yönetmenlerin yardımı gerekiyor" dedi.
Haberin fotoğrafları