kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Susanne Geske - Lale Akgün - Ali Gülen

Geske'nin isteği: Beni Türk yapın

Malatya'da misyonerlik yaptığı iddiasıyla öldürülen Tilmann Geske'nin "Vatanım burası" diyen eşi Susanne, Türk vatandaşlığı için harekete geçti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Geske'nin isteği: Beni Türk yapın
Malatya'da "misyonerlik yaptığı" iddiasıyla öldürülen Almanya vatandaşı Tilmann Geske'nin eşi Susanne Geske (44), "Burası benim vatanım. Türk vatandaşı olmak istiyorum" dedi. SABAH Avrupa Yayın Yönetmeni Ali Gülen ve Alman Sosyal Demokrat Parti (SPD) milletvekili Lale Akgün ile görüşen Geske, 10 yıldır Türkiye'de olduklarını, daha önce Adana'da yaşadıklarını ve son 3.5 yıldır da Malatya'da bulunduklarını anlattı. "Biz Türküz, burada Türk çayı içilir" diyerek, çay ikram eden ve Türk geleneklerinde olduğu gibi kapıda ayakkabıların çıkarılmasını isteyen Geske, "Halen olayın şokundayım. Malatya halkı bana çok büyük iyilikler yaptı. Ama çalışma izni alamadığım için çalışamıyorum. Türk vatandaşlığına geçeceğim" dedi.

İNGİLİZCE ÖĞRETİRİM
Kocasına da iki kez çalışma izni için başvurduğunda izin verilmediğini söyleyen Geske, şöyle devam etti: "Ben ilkokul seviyesindekiler için İngilizce eğitme diploması aldım. Asıl mesleğim çömlekçilik. Ama bunu Malatya'da yapamam. İngilizce öğretmenliği için başvurdum. 'Hayır' dediler. Şimdi ne yapacağım? Burası benim vatanım. Çocuklar Almanya'yı bilmiyor." "Türk vatandaşlığına geçmek istiyorum. Bunun şartlarını sordum" diyen Geske, eşinin cenazesini defnetmek için büyük zorluklar yaşadıklarını belirterek, "Sonunda Vali Bey devreye girdi de, Ermeni mezarlığına defnedebildik" dedi.. Eşinin neden öldürüldüğü konusunda bir fikri olmadığını ve Emre G.'nin kendisine tanıdık geldiğini söyleyen Susanne Geske, "Eşimin ve ölen iki kişinin İncil içinde 100'er dolar dağıttığını bile söylediler. Varsa öyle para, bana versinler. Misyonerlik sözü çok kötü bir söz. Artık o sözü duymak bile istemiyorum. Ben kesinlikle değilim" diye konuştu.