kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
* Oyuncularınızın popüler olması gerekiyor mu?
15 dakika için herkes popüler! Bir filmin izleyicinin önüne çıkma süreci en az 6 ay. Popüler bir oyuncuyu oynatıyorsun; film çıktığı zaman bir bakıyorsun ki ortada ne popülelerliği kalmış, ne adı. Türkiye'de popüler olmayan kim? Popüler olmayan biri kaldı mı?

* İlla çalışmak istediğiniz birkaç oyuncu var mı?
Türkiye'de hayatı inanılmaz derecede merak edilen birisi yok. Bir tek Cem Yılmaz... Herkesin her şeyini biliyoruz. İzleyici hiçbir gizemi olmayan, salt o oyuncu için sinemaya gider mi? O nedenle kalabalık kadrolu filmler iş yapıyor. Esas oğlan esas kız dönemi kapanmıştır ve bir daha da zor açılır.

* Kısaca filmlerinizi bir-iki oyuncunun sorumluluğuna bırakmazsınız, öyle mi?
Türkiye'nin yeni starı olarak sıkça lanse edilen Nurgül Yeşilçay'ın 'Adem'in Trenleri'ni kaç kişi izledi? 100 kopya çıkan filmin, o kadar mı izlenmesi gerekir? Kimse Nurgül Yeşilçay'ı merak etmiyor ki! Merak edilen kadın yok. Benim filmimde şu oynuyor, bu nedenle şu kadar çok iş yapar' diye düşünmek olabilecek en aptalca yaklaşımdır.

* O halde filmlerinizi hangi oyuncularla ön plana çıkartacaksınız?
Star olmanın kriteri şudur; arzulanan kadın ve arzulanan erkek olacaksın. Erkek kadını arzulamıyorsa, kadın erkeği arzulamıyorsa, onlardan tek başlarına film çıkmaz! Her yerde zaten görünüyorlar, görülmedik yerleri mi kalmış? Adam hiç merak etmediği birini izlemek için para harcar mı? Bu nedenle filmlerim kalabalık kadrolu konseptli, anlatacak iyi bir hikayesi ve eğlenceli bir yanı olan filmlerdir.