kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Festivalin uluslararası özelliğine uygun olarak afişte bir araya gelen Amerikalı, İspanyol, Fransız ve Hong Konglu sinemacılar, geçen yıl ya festival jürisindeydi ya da Altın Palmiye'de filmleriyle yarışmıştı.

Cannes için yürek hoplattılar

Dünyanın en büyük ve prestijli film festivali Cannes, bu sene 60. yılını kutluyor. 16 Mayıs'ta başlayacak festivalin afişi de bu kutlamaya uygun hazırlandı. Festivalin afişinde Amerikalı ünlü oyuncular Bruce Willis ve Samuel L. Jackson, Fransız sinemacılar Gerard Depardieu ve Juliette Binoche, İspanyol yönetmen Pedro Almodovar ile yine İspanyol güzel oyuncu Penelope Cruz, Hong Kong sinemasından ünlü yönetmen Wong Kar Wai, Yeni Zelandalı yönetmen Jane Campion ve Malili yönetmen Souleymane Cisse yer alıyor.

Havada zıplarken çekildiler
Ünlü sinemacılar, bu afiş için bir trambolinin üzerine çıkıp zıplamış. 9 ünlü ismin havada çekilmiş fotoğraflarının bir araya getirilmesiyle de 60. Cannes Film Festivali'nin afişi ortaya çıkmış. 27 Mayıs'ta kapanış töreninin gerçekleşeceği festivalde, 22 film yarışacak. Festival sırasında ayrıca yarışma dışı 21 film gösterilecek. Yarışmaya katılan filmlerden biri de Fatih Akın'ın 'Yaşamın Kıyısında' filmi. Nobel ödüllü yazarımız Orhan Pamuk'un yer alacağı jürinin bu yılki başkanlığını ünlü İngiliz yönetmen Stephen Frears yapacak.