kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Kerem Görsev Osmanlı'dan kalma bir evde yaşıyor

Ünlü caz piyanisti Kerem Görsev, Emirgan'daki muhteşem evinin kapılarını 'Home Art' dergisinin son sayısına açtı. 1850'de inşa edilen evden artık Görsev'in piyanosunun sesi yükseliyor..
İstanbul Caz Center'ın sahibi olan ünlü caz sanatçısı Kerem Görsev, Emirgan'daki eski bir Osmanlı evinde eşi Pınar Hanım ve 7 yaşındaki kızı Nisan ile birlikte yaşıyor. 10 yılda 7 kez ev değiştiren Görsev ailesi, 1850 yılında yapılmış bu evi 3-4 kuşak sonraki varislerinden satın almış. Evi aldıktan sonra tadilat işlerine start veren ünlü sanatçı, evi yıkıp tekrar yaptıklarını ve dış cepheyi de ahşapla kapladıklarını ifade etti. Yaklaşık 5 aydır bu tarih kokan evde hayatlarını sürdüren Görsev Ailesi, baharın gelişiyle birlikte bahçenin de tadını doyasıya çıkarıyor. Görsev, 4 katlı ve 480 metrekare kullanım alanına sahip evin restorasyonu için uzmanlardan yardım almış.

KONSER PİYANOSU ÇOK DEĞERLİ
Taşınmadan önce eski evlerinden hiçbir eşya getirmeme kararı aldıklarını ifade eden ünlü sanatçı, yeni adresleri için daha çok sade ve modern eşyalar seçtiklerini anlattı. Eski evlerinden ise sadece piyona, kıyafet, kitap ve CD arşivlerini getirmişler... Ev dekore edilirken rahatlığı ön planda tutan Görsev ailesi, az eşya kullanarak sade ve sakin bir ortam oluşturmayı hedeflemiş. Özellikle oturma gruplarının rahat ve geniş olmasına dikkat ettiklerini ifade eden Görsev, "Bizim için rahat bir kanepe çok önemli. Akşamları hepimiz bu kanepede toplanıyoruz" dedi. Ünlü sanatçı, evin en önemli parçasının girişteki konser piyanosu olduğunu söyledi. Eve geldiğinde piyanosuyla karşılaşmaktan büyük keyif aldığını anlatan ünlü sanatçı, bu yüzden salon ile yemek odasını ayıran orta noktaya en değerli eşyasını yerleştirmeyi tercih etmiş. Görsev ailesi evin en üst katını bilgisayar odası olarak değerlendirmiş. Giriş katında ise salon, yemek odası ve çalışma odası bulunuyor. Yatak odaları, misafir odası ve kızı Nisan'ın oyun odası ise bir alt katta... Evin en alt katı ise mutfak, çamaşırhane, kazan dairesi ve müştemilat olarak değerlendirilmiş. Ünlü sanatçı, evde en çok çalışma odasında vakit geçiriyor. Odanın en önemli parçaları Nisan'ın piyanosu ve Görsev'in kontrbası... Görsev odanın duvarlarını da caz sanatçılarıyla çekilmiş fotoğraflarıyla süslemiş. Sürekli piyanonun başına oturan Görsev şöyle konuştu: "Piyano çalmadığımda bile evimden müzik sesi gelir. Apartmanda yaşarken komşularım bu sesler için teşekkür ediyordu!" Evin bahçesinin peyzajı Görsev'in imzasını taşıyor. Bahçedeki her şeyi tek tek diktiğini söyleyen Görsev, "Manolyalarım yıllarca yaşayacak. Torunlarım bile onları görecek" dedi.
Haberin fotoğrafları