kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Mayıs 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Eski aşka dönmeli mi?

Eski sevgilinizle yeniden birlikte olmayı hayal ediyorsanız; bu yazıyı çok dikkatli okuyun! Cosmopolitan dergisi "Eski aşka dönmeli mi, dönmemeli mi?" sorusunu yeni sayısında masaya yatırdı. Ayrıca barışma yolları konusunda da ipuçları verdi..
Uzun süreli bir ilişkiniz vardı ama sonra birdenbire yollarınız ayrıldı. Olayın şokunu atlattıktan sonra da içinizde yeniden onunla birlikte olma arzusu uyandıysa; bu konuda yalnız değilsiniz! İlişki terapisti Shannon Isaacson, insanların eski sevgiliye dönme isteklerinin ardındaki 4 nedeni açıkladı:

1 İkiniz de çok gençtiniz: İlk seferinde ciddi bir ilişkiye hazır olmamış olabilirsiniz. Isaacson bu konuyla ilgili şu yorumu yapıyor: "En yaygın ayrılık sebeplerinden biri yalnız olma ve özgürlüğün tadını çıkarma isteğidir. Özgür olduktan sonraysa noktalanmış ilişkinin aslında doğru bir ilişki olduğu anlaşılır ve partnerler birbirlerini özlemeye başlar."

KENDİNİZDEN EMİNSENİZ ARAYIN
2 Sizin için doğru seçim:
Yalnız kaldıktan sonra onu gerçekten sevdiğinizi anladıysanız ve bunu sırf canınız sıkıldığı için veya yalnızlığa alışamamanızdan dolayı olmadığından eminseniz, sevgilinizi yeniden arayabilirsiniz. İlişki terapisti Shannon Isaacson da bu konuda, "İlk kez hata yaptığınızı düşünüp, ilişkiyi yürütmek için elinizden geleni yapmaya hazır olabilirsiniz" diyor.

3 Hâlâ iyi arkadaşsınız: Isaacson'a göre ilişki, arkadaşlığın şehvetli versiyonudur. Arkadaş olabilirsiniz ama yeniden sevgili olmak için onu arzulamalısınız ve sadece onunla birlikte olmayı istemelisiniz. Eğer böyle hissetmiyorsanız sadece arkadaş kalın!

4 İkiniz de istiyorsunuz: Bu zaten gerekli demeyin; birçok kez partnerlerden yalnızca biri ilişkiye dönmek ister. Ancak partnerlerden biri isteksiz olunca, bu ilişkinin yürümesi imkansız olur.

KISKANÇLIK KRİZLERİNE GİRMEYİN
Psikyatrist Tiara Ridgway ise; ilişkiye devam etme kararı alanları 'yapılmaması gereken davranışlar' konusunda şöyle uyardı:

* Onu ne kadar çok sevdiğinizi defalarca söylemeyin. Kıskançlık krizlerine girerek onu yeniden sizinle birlikte olmaya zorlamayın.

* Annesinden barışmak için yardım istemeyin; eski aşkınızın yoluna çıkıp, sizinle neden yeniden devam etmesi gerektiğini uzun uzun anlatmayın.

* Amacınız uzun ömürlü ve sağlıklı bir ilişki yaşamaksa; bunu partnerinizi zorlayarak veya ona şantaj yaparak elde edemezsiniz!
Haberin fotoğrafları