kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Güneydoğu'da dev operasyon

Yeni Haber
Şırnak'taki Cudi ve Gabar dağlarında binlerce asker, korucu ve özel harekat timi, Kobra, Süper Kobra ve Sikorsky helikopterlerin desteğiyle terör örgütü PKK'ya yönelik geniş çaplı bir operasyon başlattı.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgilere göre, Şırnak'ın Gabar, Cudi, Küpeli, Namaz Dağları ile Harimye, Sinat, Yeditepe, Mese, Mergi, Hilizya ve Dersu bölgelerini kapsayan operasyona, çok sayıda köy korucusunun yanı sıra yaklaşık bilerce asker ve özel harekat timleri katılıyor.

Kaynaklar, operasyon bölgelerine yakın yerlere araçlarla sürekli asker takviyesi yapılırken, özellikle Bestler ve Dereler bölgelerinde zaman zaman PKK'lılarla sıcak temas sağlandığını söylediler.

Buna göre, Şırnak'ta bulunan 23'üncü Jandarma Tümen Sınır Komutanlığınca yürütülen operasyonlara, Bolu Komando Tugay komutanlığı, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugayı, Gabar Dağı'nda bulunan Akçay Piyade Tugayı, Şırnak İl Jandarma Alay Komutanlığı, Şenoba Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Gülyazı Taktik Sınır Alay Komutanlığı, Beytüşşebap Jandarma Komando Alay Komutanlığı, Silopi Jandarma Hudut Tabur Komutanlığı timleri de katılıyor.

Diyarbakır 2. Taktik Hava Kuvvet Komutanlığından kalkan F-16 savaş uçakları zaman zaman sınır hattında keşif uçuşları yapıyor.

REUTERS