kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Rögar çukuru kavgası: 1 ölü

Yeni Haber
Dilara Dumrul isimli kız çocuğunun rögar içine düşerek hayatını kaybetmesinin ardından bu kez de yoldaki rögar çukuru nedeniyle çıkan tartışma bir kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu.

İkitelli'de rögar çukuru bulunan evinin önüne çıkan bir kişi, yoldan arabasıyla geçen bir sürücü ile tartıştı. Arabasıyla rögar kapağının üzerinden geçen sürücü aracın zarar gördüğü iddiasıyla evinin önünde bulunan Abdullah Kurt (55) isimli şahıs ile bir süre tartıştı. Tartışma sırasında bıçağını çeken sürücü, tartıştığı Abdullah Kurt'u kalbinden bıçakladı. Sürücüyü engellemeye çalışan bir kişi de aldığı bıçak darbeleriyle karnından yaralandı. Kurt olay yerinde hayatını kaybederken, hastaneye kaldırılan yaralının durumunun iyi olduğu öğrenildi.

İstanbul'da bir süre önce bir kız çocuğunun içine düşerek hayatını kaybetmesine neden olan rögar çukurlarının bu seferki kurbanı bir kız çocuk babası Abdullah Kurt isimli vatandaş oldu. Edinilen bilgilere göre olay, saat 22:30 sıralarında İkitelli Mehmet Akif Mahallesi Akyel Sokak'ta meydana geldi. Bir toptancının yanında çalışan Abdullah Kurt, evinde televizyon izlerken birden sokaktan duyduğu bir ses nedeniyle dışarı çıktı. Rögar çukurunu fark edemeyen bir araç sürücüsü bozuk yolda rögar kapağına çarpınca sinirlenerek aracından indi. Sürücü, rögar kapağı ile ilgili olarak Abdullah Kurt'a sorular sormaya başladı. Kurt, rögar kapağını kendisinin koymadığını anlatmaya çalışırken, sürücü bıçağını çekerek Kurt'u kalbinden bıçakladı. Bununla da yetinmeyen sürücü, Kurt'u kurtarmaya çalışan Ahmet Akgül isimli bir kişiyi de karnından yaraladı. Kalbine aldığı bıçak darbesiyle ağır şekilde yaralanan Kurt, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralı Akgül ise olay yerine gelen ambulansla Tem Hospital Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Akgül'ün durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay yerine gelen polis ekipleri ceset üzerinde ve olayın meydana geldiği sokakta incelemelerde bulundu. Kurt'un eşinin çevresindekiler tarafından koluna girilerek cesedin başına getirildiği sırada sinir krizi geçirdiği ve ayakta durmakta zorlandığı gözlendi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, mahalle sakinleri ise rögar çukurları nedeniyle tapkilerini dile getirdi. Olayı anlatan yaralı Ahmet Akgül'ün annesi Zübeyde Akgül, yaşadıkları olaya isyan etti. Yetkilileri rögar çukurları konusunda önlem almamakla suçlayan Zübeyde Akgül, insanların sokak ortasında ölüme gittiğini, ancak yöneticilerin bu olaylara çözüm bulmadıklarını söyledi. Olayın diğer görgü tanıklarından biri ise rögar kapaklarının can almaya devam ettiğini belirterek olayın meydana geldiği yerdeki rögar kapağının çevresiyle birlikte düzenlenmesinin maliyetinin bir insanın canından daha önemli olamayacağını dile getirdi. Mahalle sakinleri ayrıca rögar çukurunun kapağının olmadığını ve kendilerinin çukuru kapattıklarını söyledi. Olayın ardından Kurt ailesinin evine akın eden komşuları Abdullah Kurt'un eşi ve kızını teskin etmeye çalıştı.

Öte yandan mahalle sakinleri sürücünün beyaz Şahin marka bir otomobil ile olay yerinden uzaklaştığını ve alkollü olduğunu ile sürdü.

(CHA)