kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mayıs 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Adana 40 dereceyi gördü

Yeni Haber
Adana'da, hava sıcaklığı 40 dereceyi gördü. Kentte gün içerisinde yaşanan sıcak hava nedeniyle gençler Seyhan Nehri'nde yüzerek serinlemeye çalıştı.

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte vatandaşlar piknik alanlarına akın ederken, şemsiye ile yürüyen vatandaşlar da dikkatlerden kaçmadı. Termometrelerin sıcaklık göstergeleri ise 39-40 derece arasında değişti.

Meteoroloji Adana Bölge Müdürlüğü sıcaklığın mevsim normallare üzerinde seyrettiğini belirterek, 9 Mayıs 2007 tarihine kadar sıcaklığın artarak devam edeceğini duyurdu. Bu tarihten itibaren sıcak havanın yerini yağışlı havaya bırakacağını tahmin eden meteoroloji yetkilileri, şu an için vatandaşlara uyarıda bulunacak bir sıcak havanın olmadığını aktardı.

ANKARA'DA SICAKLIK 31 DERECEYE KADAR YÜKSELDİ

Başkentte bugün hava sıcaklığının mayıs ayı normallerinin 8 ile 10 derece üzerinde seyrettiği bildirildi.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün Ankara'da hava sıcaklığının 31 dereceye kadar yükselmesi bekleniyor. Ankara'da mayıs ayı ortalama hava sıcaklığının 22 derece olduğunu belirten yetkililer, ''Sıcaklığın 31 dereceye ulaşmasının, ekstrem bir değer olmadığına, geçmişte mayıs ayında Ankara'da 34.4 derecenin görüldüğüne'' dikkati çektiler.

Yetkililer, Ankara'daki hava sıcaklığının şu anda mayıs ayı normallerinin 8 ile 10 derece üzerinde seyrettiğini vurgulayarak, mayıs ayı boyunca hava sıcaklığının mevsim normallerinin 6 ile 8 derece üzerinde seyretmesini beklediklerini ifade ettiler.

''TURİSTLER ŞEMSİYE KULLANDI''

Hava sıcaklıklarının yarın ve çarşamba günü görülecek yağışlarla 3-4 derece düşeceğini belirten yetkililer, hafta ortasından itibaren güney ve doğu kesimlerde sağanak yağış beklendiğini bildirdiler.

Yağışların bazı bölgelerde perşembe ve cuma günü de devam etmesini beklediklerini kaydeden yetkililer, cuma günü ise Akdeniz bölgesi, İç Anadolu bölgesinin tamamı, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için sağanak yağış tahmininde bulundular.

Öte yandan, hava sıcaklıklarındaki mevsim normallerinin üzerindeki artış, vatandaşları bunaltırken, Anıtkabir'i ziyaret eden yabancı turistlerin güneşten korunmak için şemsiye kullandıkları görüldü.