kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Dilek HANİF

Amerikalılar'ın aksine biz çocuk da yaparız kariyer de

ESİN ÖVET - MAGAZİN
GÜNAYDIN yazarı Elvan Demirkan'ın New York Times yazarı Maureen Dowd'dan yola çıkarak köşesine taşıdığı "Başarılı kadın, özel hayatında yalnızdır" tezi bizimkileri kızdırdı: Hem işimizde iyiyiz, hem de iyi eş ve anneyiz.....
Stres Yönetim Uzmanı Elvan Demirkan'ın, dün GÜNAYDIN'da yazdığı yazı; çalışan, başarılı Türk kadınlarını kızdırdı! Demirkan, toplumda 'Başarılı kadın, yalnız kadındır' inanışının hakim olduğunu belirterek; başarılı ve güçlü kadınların seks yaşantılarının sıkıcı, evlenseler de boşanma ihtimallerinin yüksek olduğunu yazdı. Demirkan, yazısında New York Times gazetesinin yazarlarından Maureen Dowd'un bu konuda yazdıklarına da yer verdi: 'Are Men Necessary?-Erkekler Gerekli Midir?' isimli kitabında kadın-erkek ilişkilerini esprili bir dille masaya yatıran Dowd şöyle diyordu: "New York Times'ın başarılı bir kalemi olacağıma hizmetçi ruhlu bir kadın olsaydım uzun süreli ilişkiler kurma konusunda çok daha başarılı olurdum. Maalesef erkeklerin aradıkları, beyinsiz ve güzel kadınlar!" Demirkan'ın yazısında aktardıkları ve Dowd'un kitabındaki tezi, Türkiye'nin başarılı kadınlarını ayağa kaldırmaya yetti.

ÜMİT BOYNER (İş kadını): "Bu Amerikalılar'a özgü bir durum olmalı. Orada kadın hakları zannettiğimiz kadar ileride değil galiba. Türkiye'de kadınlar iş dünyasında erkeklerle eşit. Yalnızlığı da tercih etmiyorlar."

TANSA EKŞİOĞLU (Sosyetik güzel/Takı tasarımcısı): "Biz Amerikalılar gibi çocuklarımızı 18 yaşına geldiklerinde sokağa atmıyoruz. Oradaki kültür, yalnızlığı ve bireyselliği getiriyor. Oysa bizim kadınımız çalışırken evini ve özel hayatını asla ihmal etmez. Aile bizim için çok önemlidir..."

DİLEK HANİF (Modacı): "Çalışan ve başarılı kadının evli olması zor. Çünkü kadının kafası erkek gibi çalışıyor. Bu yüzden evliliğin yürümesi için erkeğe de görev düşüyor. Ama günümüz kadını bunun üstesinden geliyor."

GÜLBEN ERGEN (Sanatçı): "Bizim havamız, suyumuz her şeyin üstesinden gelmemizi sağlar. Türk kadını hem güçlü ve başarılıdır, hem de özel hayatını asla ihmal etmez."

BERNA LAÇİN (Sanatçı): "Amerikalılar beni tanısalardı bu kitaba gerek duymazlardı. Kadınlar için, erkeklerin egemen olduğu iş dünyasında kariyer yapmak zor. Kadının bir yere gelebilmek için erkekten daha fazla efor sarfetmesi gerekiyor."

BERNA SAĞLAM (Halkla İlişkiler Uzmanı): "Çalışkansanız ve kendi değerlerinizin farkındaysanız mutlu olmamak için hiçbir sebep yoktur. Bence asıl çalışmayan kadın mutsuzdur. Kadın çalışıp kendi ayaklarının üzerinde durduğunda üretkenliği çoğalır, güveni gelir."
Haberin fotoğrafları