kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
DİLEK HANİF
Dilek Hanif’in Tarzı

'Zamansız Sadelik'

Giyinmenin her şeyden önce insanın ruh haliyle ilgili olduğunu düşünüyorum. Herkes giyim stiliyle bir şekilde o günkü ruh haline hatta genel olarak vizyonuna ve hayattaki duruşuna dair ipuçları verir. Bu bir moda tasarımcısı için en keyifli noktadır. Modacıları; insan ruhu, yaşamı, ifade tarzı ve seçimleri gibi pek çok detay ilgilendirir ve etkiler. Öncelikle müşterilerimle konuşarak onları anlamaya çalışıyorum. Bu sayede onlar için en doğru kıyafeti tasarlayabileceğimi düşünüyorum.

RENKLİ GİYİNMEK
İşimin ne denli ince ayrıntıları olduğunu biliyorum. Zaman içinde insan yaşamıyla giyimin ve modanın ne kadar bağlantılı olduğunu görüyorum. Bazen moralimiz bozuk olduğunda içimizden iyi giyinmek gelmez. Moralimizin yüksek olduğunda ise daha renkli ve şık giyinmek için çabalarız. Her konuda sadeliği tercih edenler de daha mütevazı giyinir. Değişikliği sevenler ve giyim tarzıyla farklı olmayı isteyenler, daha uç tasarımlardan yana tercihilerini kullanır. Geçen hafta bir sergi açılışına katıldım. Farklı bir moda anlayışıyla hazırlanmış kıyafetlerden oluşan bir sergiydi. Kadir Has Üniversitesi'nde kurulan Rezzan Has Müzesi'nin ev sahipiliğini yaptığı, '11. Uluslararası Doğu Halı Konferansı'nın açılışında 'Gönül Paksoy Zamansız Sadelik' sergisi sunuldu. Her biri büyük emeklerle hazırlanmış dokuların kullanıldığı, 'sanat eseri' diyebileceğim tasarımlardan oluşan sergi görülmeye değer...

ÖZEL KUMAŞLAR
Adı üstünde sergi tüm zamanlarda değerini ve özelliğini kaybetmeyen parçalardan oluşuyor. Seçilmiş bir stilin yanı sıra sade ve özel kıyafetleri gözler önüne seriyor. 'Koleksiyon' ve 'Kreasyon' olmak üzere iki bölümden oluşan sergide Osmanlı'dan bugüne gelen kumaşlar göze çarpıyor... Sanatı ve modayı bir bütün olarak görmek isteyenler, giyime, modaya farklı bir pencereden bakmak isteyenlerin görmesi gereken bir sergi... Ülkemizde moda ve sanat adına önemli bir örnek olduğuna inandığım sergi 5 Mayıs'a kadar açık kalacak.