kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Amerikan patatesi

Karpuz dilimi gibi doğradığınız patatesleri bir fırın tepsisine koyup, üzerlerine yağın yarısını gezdirin. Önceden ısıtılmış 220 derece fırında üzerleri açık olarak patatesler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kalan yağı ısıtıp, sarmısak, soğan, biber ve kerevizi; sebzeler yumuşayıncaya kadar soteleyin. Kıymayı katıp, rengi değişene kadar karıştırın. Hardal, sirke ve domates püresini ilave edip, karıştırarak kaynama noktasına getirin. Patateslerin üzerine hazırladığınız kıymalı sosu dökerek servis yapın.

MALZEMELER 4 kişilik
* 6 adet büyük boy patates

* 2 çorba kaşığı zeytinyağı

* 1 diş sarmısak

* 1 adet soğan

* 1 adet küçük boy yeşil dolmalık biber

* 1 sap kereviz

* 500 gr. kıyma

* 2 çorba kaşığı hardal

* 2 çorba kaşığı elma sirkesi

* 250 ml. domates püresi

* 60 gr. cheddar peyniri

* 2 adet taze soğan