kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 30 Nisan 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE ÖZYILMAZEL

Ferhat Göçer'e aşk olsun!

Bu esinlenme değil, basbayağı birebir aşırma! Türk videoklip tarihinde ne yabancı kliplerden ne apartmalar gördük de bu kadarını görmedik sayın klipsever! Diyelim Hilal Cebeci'nin Kylie Minogue-Jennifer Lopez kliplerinin kolajını yapması ya da Özcan Deniz'in buz kırması. Ama Ferhat Göçer'in yeni klibi 'Yolun Açık Olsun' bu işin son noktası! Zirvesi! 'Yuh' dedirteni! Yoksa siz bir haftadır müzik kanallarında dönen klibi izlemediniz mi? O zaman ben size anlatayım. Hani Yalın'ın Murad Küçük imzalı 'Ben Bilmem' klibi vardı ya. Havaalanında geçiyor, Yalın kah ayakta, kah oturarak şarkısını söylüyordu... Ferhat Göçer'in klibi işte bu kliple birebir aynı! Bakın "benziyor" demiyorum. "Aynı mekanı kullanmışlar" demiyorum. Ki havaalanı bu, kullanan kullanır!

KARE KARE AYNI
Yönetmen Mustafa Uslu, Yalın'ın 'Ben Bilmem' klibinden birer bir kopya çekmiş! İki klip kare kare aynı! Hatta o kadar aynı ki 'Ben Bilmem'de Londra saati üçü çeyrek geçiyor, Ferhat'ın klibinde de üçü çeyrek geçiyor! Bari dördü yirmi geçir be usta! Bitmedi! Bavullar, pankart açan kadın aynı! Hatta nasıl olduğunu hâlâ kafam basmış değil; 'Ben Bilmem'deki birkaç figüran bile aynı! Şimdi dilim varmıyor ama sanırım 'Ben Bilmem'den sahneler kullanılmış. Eh! Aynı figüranları kapı kapı dolaşıp çağıracak değiller ya! Bu ayan beyan çalmadır, çırpmadır, emeğe saygısızlıktır! Hem neden, neden, neden? Biri bana söyleyebilecek mi? Çok mu zor güzelim şarkıya başka bir klip çekmek?

CEVAP ALAMADIM
Ferhat Göçer göz göre göre bir çuval inciri mahvetmeye devam ediyor. Önce Kayahan- Tarkan açıklamaları, şimdi çalıntı klibi. Kabul edilmesi, içe sindirilmesi mümkün değil! Ne diyor şarkı; ben tartamam çekmez terazin kul hakkını! Bu arada, klibi görünce Ferhat Göçer'in basın danışmanını aradım. Durumu anlattım ve kendisinden de görüş almak istediğimi söyledim. Bana verdikleri cevabın hayranı oldum: "Biz Yalın'ın klibini bilmiyorduk!" Klip hala televizyonda gösterilmeye devam ediyor, nasıl bilmiyordunuz! Ve maalesef Ferhat Göçer'den cevap alamadım. Eee bazen, söyleyecek söz kalmıyor tabii.