kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bilgisayarlar TV oldu evlerin salonunda kendine yer buldu

TİMUR SIRT
Sony, Apple, HP bilgisayar ve televizyonu birleştiriyor. Evlere giren bilgisayarlar televizyon özelliğine de sahip oluyor. Müzik, film ve televizyon masaüstü bilgisayarlarda bir araya geliyor..
Türkiye'de toplam hanelerin yüzde 16'sında bilgisayar olduğu tahmin ediliyor. Son bir yılda satın alınan 100 bilgisayardan beşi televizyon izleme özelliğine de sahip. DVD, mp3 ve film özellikleriyle birlikte bilgisayarlar, film, müzik ve fotoğrafları bir araya getiren eğlence kutusuna dönüşüyor. HP TouchSmart, Sony Vaio ve Apple TV gibi ürünler bilgisayarların TV ile birleştiği yeni örnekler oldu.

FİYATLARI YÜKSEK
Aslında bilgisayarlarda televizyon özelliği yeni bir kavram değil. Ancak yüksek çözünürlüklü televizyon, film, video, dijital fotoğraf ve dijital müzik konusundaki gelişmeler bilgisayarları değişime zorladı. Sırada hızlı internet bağlantısı ile birlikte evlere girecek internet televizyonu (IPTV) var. Türkiye'deki 3.5 milyon hızlı internet kullanıcısı (ADSL), internet televizyonunun nimetlerinden faydalanmaya hazır durumda. Alternatif operatörler ve medya şirketleri internet televizyonu için hazırlığa başladı. İnternet televizyonu evde bulunan bilgisayardan film izlemeye benziyor. Bilgisayara değil, internet altyapısına yatırım yaparak binlerce film, müzik, video ve içeriğe ulaşmak mümkün olacak. Yüksek çözünürlüklü film izlemek için de bu bilgisayarlar kullanılıyor. Mevcut bilgisayarlarda da TV izlenebiliyor. Dizüstü veya masaüstü bilgisayarınıza alacağınız TV kartı ile analog veya dijital televizyon yayınları izlemek mümkün. Ancak bilgisayarın belleğinin kapasitesini artırmak gerekebiliyor. Televizyon yayınından bilgisayara doğrudan kayıt yapmak için de farklı bir ekran kartı bilgisayara takılıyor.