kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Halis Toprak ve eşi Özlem Toprak, TMSF tarafından el konulan Toprak İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından İstinye’deki malikanelerinde eksik kira ile oturdukları gerekçesiyle mahkemeye verildi.

Halis Ağa'ya eksik kira davası

Canan YILMAZ- MERKEZ
İşadamı Halis Toprak'a Toprak İnşaat'a ait ve aylık kira bedeli 70 bin 800 YTL olan İstinye'deki malikaneyi eşine aylık 7 bin 800 YTL'ye kiraladığı için 'eksik kira' davası açıldı..
TMSF tarafından el konulan Toprak İnşaat ve Ticaret A.Ş., Halis Toprak ve eşi Özlem Toprak'ın 2002 ile 2005 yıllara arasında oturdukları İstinye'deki malikaneye 'eksik kira' ödedikleri gerekçesiyle dava açtı. Şirket, aylık kirası 7 bin 800 YTL gösterilen malikanenin gerçekte aylık kira bedelinin 70 bin 800 YTL olduğunu belirterek, eksik olarak tahsil edilen 2.6 milyon YTL'lik farkın ödenmesini istedi. Halis Toprak ve eşi Özlem Toprak, bir zamanlar sahibi olduğu ancak 2002 yılında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu tarafından el konulan Toprak İnşaat ve Ticaret A.Ş. tarafından İstinye'deki malikanelerinde eksik kira ile oturdukları gerekçesiyle mahkemeye verildi. Sarıyer 1. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne önceki gün başvuruda bulunan şirket avukatları, Toprak çiftinin 2002 yılından 2005 yılına kadar aylık kirası 70 bin 800 YTL olan malikanede 7 bin 800 YTL'ye oturduklarını öne sürerek 2,6 milyon YTL değerinde ecrimisil (kullanım bedeli) davası açtı.

EVİNİ EŞİNE KİRALADI
Mahkemeye sunulan dilekçede Özlem Toprak ile şirketin hakim ortağı Halis Toprak arasında 30 Mayıs 2002 tarihinde Beşiktaş 1. Noterliği'nde kira sözleşmesi imzalandığı belirtilerek, Aralık 2005 tarihine kadar çiftin İstinye Caddesi numara 82'de bulunan söz konusu taşınmazlarda ikamet ettiği ifade edildi. Şirket avukatları, Halis Toprak'ın sözleşmenin imzalandığı tarihte Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı eşi Özlem Toprak'a şirket üzerindeki nüfuzunu kullanarak evin 25 yıllığına kiralandığını savunarak, 3 ay boyunca 83 YTL olarak kararlaştırılan aylık kira bedelinin, daha sonra ek bir protokol hazırlanarak 7 bin 800 YTL'ye çıkarıldığı kaydedildi.

ŞİRKET ZARARA UĞRATILMIŞ
Dilekçede Toprak çiftinin şirketi ticari sorumlulukları gereği en iyi şekilde yönetmeleri gerekirken şirketin kamuya geçeceğini bildiklerinden taşınmazlardan daha fazla gelir elde edilmesini engellemek için şirketi zarar uğrattıkları, kamu alacaklarının tahsilinin geciktirilmesine neden oldukları iddia edildi. Avukatlar, davaya konu olan taşınmazların rayiç kira bedelini içermeyen ve gerçekçi olmayan bir sözleşme ile kiralandığını bu yolla Halis Toprak'ın şirketin zararına hareket ettiği ifade edildi.