kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 29 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Eğlence merkezi bilgisayarlar bitrinde

Dokunmatik eğlence bilgisayarı evinizde
HP TouchSmart adını verdiği yeni masaüstü bilgisayar Vista işletim sistemiyle evin eğlence merkezi olmaya aday. Ürünün Türkiye'de de satılması, yaz aylarının başından itibaren Türkiye'de olması bekleniyor. Ekrana dokunarak kullanılan menüler analog televizyon yayınlarının da izlenmesini sağlayan anten girişi televizyonun rahatlıkla izlenmesini sağlıyor. Belleği ve sabit diski normal masa üstü bilgisayarlardan oldukça fazla kapasiteye sahip. Ekstra sabit disk sürücü ve mini bellek kartı okuyucu ile her türlü dijital fotoğraf ve videonun izlenmesini sağlıyor.

Televizyon dizileri kutuya girdi

Apple, filmler, TV dizileri, müzik, fotoğraflar ve podcastler dahil Mac veya PC'nizdeki tüm iTunes yazılımındaki müzik içeriğinizi geniş ekran televizyonunuza kablosuz olarak gönderen Apple TV'yi duyurdu. Aslında Apple bilgisayarı mevcut yüksek çözünürlüklü ince ekran telefona bağlayan araçla kafası karışanlara çözüm getiriyor. Apple TV'de 50 saate kadar video, 9 bin adete kadar şarkı, 25 bin adete kadar fotoğraf veya bunların bir karışımını saklayabilecek 40GB sabit sürücü bulunuyor. Yüksek hızda AirPort 802.11g/n kablosuz bağlantı kullanarak Apple TV bir bilgisayar ile içerik senkronizasyonu yaparken; buna ek olarak beş adede kadar bilgisayardan anlık içerik alarak kablosuz olarak televizyonunuza aktarabiliyor.

Yerliler de rekabete giriyor
Mıcrosoft Windows Vista işletim sistemini kullanan yerli bilgisayar markaları da yarışa giriyor. Üstelik rekabet sadece masaüstü bilgisayarlarda değil, dizüstüne de taşınıyor. Beko ve Casper gibi markalarda güçlü uluslararası markalara karşı kendi tasarımlarını piyasaya sürüyor. Üstelik diğer markalar gibi yüksek fiyatlarda satılmıyor.

Tasarım masaüstünde rekabeti TV'ye taşıyor
Sony Vaio LS serisi masa 0üstü bilgisayarları televizyonun dışında pek çok eğlenceyi bir araya getiriyor. Uzaktan kumandası, aynı zamanda mini bellek okuyucusu olan faresi ile Vaio serisi bilgisayarlar tasarımı ile de dikkat çekiyor. Ekranın üstündeki kamera yardımıyla televizyon izlerken internet üzerinden sohbete katılabiliyorsunuz. 300 GB hafızaya sahip bilgisayara yüzlerce film, video, müzik gibi içerik yüklenebiliyor.
Haberin fotoğrafları