kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Zanlı yakalandı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Erdoğan: Zanlı yakalandı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e saldırı girişiminde bulunan kişinin yakalandığını bildirdi.

Erdoğan, Anayasa Mahkemesi'nin 45. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Sheraton Otel'de düzenlenen resepsiyondan ayrılırken, YÖK Başkanı Prof. Dr. Teziç'e saldırı girişiminde bulunan kişinin yakalandığını söyledi. Başbakan Erdoğan, zanlının adının Nurullah İlgün olduğunu ve otogarda yakalandığını belirterek, güvenlik güçlerini tebrik etti.

Bu arada Ankara Şehirler Arası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) yoğun güvenlik önlemi alan Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından akşam saatlerinde yakalanan Nurullah İlgün'ün ve Erzurum nüfusuna kayıt olduğu bildirildi.

Zanlının yapılan üst aramasında bir adet tabanca ele geçirildi. Zanlı gözaltına alındıktan sonra Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

ANKARA VALİSİ ÖNAL: ZANLI OTOGARDA YAKALANDI

Ankara Valisi Kemal Önal, ''Zanlı otogarda yakalandı. Üzerinde suç aleti olduğunu tahmin etiğimiz silahı da var. böylece olay olumlu şekilde sonuçlanmıştır'' dedi.

Önal, Anayasa Mahkemesi'nin 45. kuruluş yıldönümü resepsiyonundan ayrılırken, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Önal, konuyla ilgili bir takım ipuçları olduğunu belirterek, ''Zanlı otogarda yakalandı'' dedi. Zanlının görgü tanıklarıyla karşılaştırıldığını ifade eden Önal, ''Üzerinde suç aleti olduğunu tahmin etiğimiz silahı da var. Böylece olay olumlu şekilde sonuçlanmıştır'' diye konuştu.

''Şu anda bir örgüt bağlantısının saptanıp saptanmadığının'' sorulması üzerine, Önal, savcılık yetkisi dahilinde soruşturmanın yürütüleceğini, şu anda ilk tespitlerin yapıldığını ifade etti. Önal, soruşturmanın Ceza Muhakemeleri Kanunu hükümlerine göre yürütüleceğini kaydetti.

Ankara polisini kutlayan Önal, ''Ortalığı telaşa vermeden yakalandı. Biliyorsunuz Ankara bir alarm durumundaydı ve başarıyla sonuçlandı'' diye konuştu. Zanlı ile ilgili ayrıntıların sorgu sonunda ortaya çıkacağını belirten Önal, zanlının ifadelerinin daha yeni alındığını kaydetti.

ZANLI İLGÜN, ADLİ TIP'TA SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişiminin zanlısı Nurullah İlgün, Adli Tıp'ta sağlık kontrolünden geçirildi.

İlgün, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemleri altında Keçiören'deki Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığına getirildi.

Zanlı, Adli Tıp'ta 4 dakika kaldıktan sonra polis ekipleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan götürüldü. Adli Tıp Kurumu'ndan götürülüş sırasında İlgün, basın mensuplarının görüntü almak üzere beklediği kapı yerine başka bir kapıdan çıkarıldı.

Ankara Emniyet Müdürlüğünde kimlik tespit işlemleri tamamlanan Nurullah İlgün'ün Jandarma ekiplerine teslim edileceği öğrenildi.

ÖZEL GÜVENLİK ELEMANI OLARAK ÇALIŞMIŞ

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişimi iddiasıyla yakalanan, Erzurum nüfusuna kayıtlı N.İ'nin İstanbul'da ikamet ettiği ve özel bir şirkette güvenlik elemanı olarak çalıştığı öğrenildi.

Erzurum'un Şenkaya İlçesi Akşar Köyünde ikamet eden zanlının babası K.İ, oğlunun böyle bir eyleme giriştiği iddiasına asla inanamadığını söyledi. 27 yaşındaki oğlunun, askerlik görevinden sonra İstanbul'da 5 yıldır özel güvenlik elemanı olarak çalıştığını belirten K.İ, bekar olan zanlının evli kardeşinin evinde ikamet ettiğini söyledi.

Oğlunun herhangi bir gruba dahil olabileceğine ihtimal vermediğini, maddi durumlarının da iyi olduğunu ifade eden K.İ, ''Emekliyim. İstanbul'da 2 yıl çocuklarımın yanlarında kaldım, daha sonra köyüme geldim. Orada bulunduğum süre içerisinde hiçbir şeyden şüphelenmedim. Bugüne kadar da sicilinde hiçbir suç yoktur. Buna asla inanamıyorum'' diye konuştu.

Zanlı N.İ'nin kuzeni A.İ de, N.İ'nin asla böyle bir şey yapabileceğine ihtimal vermediğini, bugüne kadar kavgasını dahi hatırlamadığını, vatanına milletine saygılı biri olduğunu söyledi.

AKSU KUTLADI

Abdülkadir Aksu, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'e yönelik saldırı girişiminin zanlısının kısa sürede yakalanmasının güvenlik güçlerinin koordineli ve başarılı çalışması sonucu gerçekleştiğini söyledi.

Bakan Aksu, saldırganın kısa sürede yakalanmasının jandarma ve emniyet birimlerinin koordineli çalışması sonucu gerçekleştiğini belirterek, güvenlik güçlerini başarılı çalışmasından dolayı kutladı.

Zanlıyla ilgili ayrıntılar konusunda henüz bilgi vermenin doğru olmayacağını ifade eden Aksu, zanlının Cumhuriyet Savcısı tarafından sorgulandıktan sonra kamuoyunun merak ettiği konuların ortaya çıkacağını sözlerine ekledi.

AA