kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı
  |  Benim şehrim | 25 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Dünya Hali

SIRBİSTAN
Superman'in kâbusu kriptonik gerçek çıktı
Superman'in, güçlerini etkisiz kılan "kriptonit" le hemen hemen aynı bileşime sahip bir maden bulundu. Londra Doğal Tarih Müzesi'nden Dr. Chris Stanley, Sırbistan'da bulunan ve Jadarite adı verilen madenin formülünün "sodyum lityum bor silikat hidroksit" olduğunu, bunun da "Superman Dönüyor" filminde anılan formülle aynı olduğunu anlattı. Maden, filmdekinin aksine yeşil değil beyaz renkte ve florin ile radyoaktif de içermiyor.

ABD
Kadınlar yüzde 20 daha az kazanıyor
Amerika'da yapılan bir araştırma kadınların ne kadar başarılı olursa olsun erkeklerden daha az maaş aldığını ortaya çıkardı. American Association Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, kadınlar erkek meslektaşlarından yüzde 20 daha az kazanıyor. Araştırmanın sonuç bölümünde, "Üniversiteden mezun oldukları yıl kadınlar erkek meslektaşlarının yüzde 80'i kadar maaş alıyor. 10 yıl sonra ise aradaki fark daha da açılıyor ve bu oran yüzde 69'a düşüyor" denildi. Kadınların okul yıllarında daha başarılı olduğu ve daha yüksek notlar aldığı ancak bunun iş hayatına yansımadığı da belirtildi.

ABD
Alkol kadın beynini daha fazla etkiliyor
Kuzey Carolina Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırma, alkolün kadın beynini daha çok etkilediğini ortaya çıkardı. Araştırmaya başkanlık eden Dr. Barbara Flannery, "Yaptığımız araştırmada kadın beyninin erkek beynine göre alkolden daha çok etkilendiği ortaya çıktı. Erkeklere göre kadınların beyinleri daha çok etkilenirken, tepki süreleri azalıyor, hafızaları zayıflıyor, problem çözme ve ani karar verme yetenekleri azalıyor" diye konuştu. Doktorlar 100 alkolik üzerinde yapılan araştırmalarda bu durumun nedeninin henüz belirlenmediğini de kaydetti.