kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
SABAH
  |  Benim şehrim | 22 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bağımsız milletvekillerinin kafası karışık

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Bağımsız milletvekillerinin kafası karışık
367 tartışmasında kritik öneme sahip 9 bağımsız milletvekilinin, Köşk adayının henüz netleşmemesi nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçiminde nasıl bir strateji izleyecekleri konusunda kararsız oldukları gözlendi.

Cumhurbaşkanı adayının "kim" olacağı konusunda fikir sahibi olmadıklarını söyleyen bağımsız vekiller, "Aday belli olduktan sonra oyumuzun rengi belli olacak. Başbakan aday olursa Genel Kurul salonuna girmeyeceğiz" dediler.

PROJE HEPİMİZİN

Fuat Geçen (Hatay Milletvekili): "Cumhurbaşkanı adayını gördükten sonra Genel Kurul'a gireceğim. Başbakan aday olursa girmeyeceğim. Cumhurbaşkanlığı niteliklerini taşıyan, cumhurbaşkanlığı kabiliyetinde, Türkiye'nin tam kesimlerini kucaklayabilen, seçildikten sonra tarafsız olabilen AKP içinden ve dışından herkese destek vermek bir sorumluluktur. Ancak, AKP içinden çıkacak her adaya da oy verecek değilim. Şu anda kamuoyunda bir bilgi kirliliği yaşanıyor. Cumhurbaşkanı seçmek Meclis'te bulunan bütün milletvekillerinin projesi olmalı. Oy vermek de, vermemek de bir görev. Başbakan'ın gönlünden geçen adaylık. Ancak, bu saatten sonra aday olacağını düşünmüyorum. Kamuoyu tepkilerinden sonra aday olmaya cesaret edemez. Ancak, çıkaracağı aday da düşük profilli olacak. Çıkaracağı adayı kontrolü altında tutacak. Bu anlamda Başbakan, 'Ben yoksam, işte size aday' diyerek ağırlığı olmayan birini çıkararak intikam alacak."

ARINÇ ADAY OLACAK

Göksel Küçükali (İstanbul Milletvekili): "Adaya göre oy kullanacağım. Adaya göre Genel Kurul'a gireceğim. Başbakan'ın bütün bu söyledikleri taktik olabilir. Kendisi aday da olabilir. Ancak, 6 ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı adayı Vecdi Gönül'dü. Kendi adaylığını sonradan düşünmüş olabilir. TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın, Başbakan aday olmazsa aday olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Ben de bu kanaatteyim. Eğer Başbakan aday olmazsa Arınç mutlaka aday olacak. Bu da AKP'yi zora sokacak. İhtimaller de onu gösteriyor. Geçmişten de hatırladığımız gibi Başbakan Meclis Başkanlığı'na Gönül'ü getirmek istedi. Arınç buna engel oldu. Sonunda diretti ve kendisi oldu. Başbakan aday olmazsa Arınç mutlaka aday olur. AKP'nin işi, 'kırk katır mı, kırk satır mı' hikayesine döndü."

KAFALAR KARIŞIK


Ersoy Bulut (Mersin Milletvekili): "Bağımsız milletvekili olarak, aday belli olduktan sonra karar vereceğim. Şu durumda her şey 'flu' görünüyor. AKP içinden de adayın kimin olacağını bilen yok. Herkesin kafası karışık."

O GÜN GELSİN

Memduh Hacıoğlu (İstanbul Milletvekili): "O gün gelsin bakarız. Bağımsız hür irademle karar vereceğim. Cumhurbaşkanı adayı konusunda hiçbir izlenim edinmedim."

GÜNDEM DOLDURUYORLAR

Mustafa Sayar (Amasya Milletvekili): "Aday henüz belli değil. En normali Başbakan'ın aday olması. Ama ortada aday falan yok. Türkiye'de çok ciddi meseleler var. Son gününe kadar adayı açıklamamalarının nedeni, gündemi meşgul etmek, başka konuların tartışılmasına engel olmak. Türkiye gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimine kilitlendi. Aslında Türkiye'de çok ciddi olaylar oluyor. Kamuoyu bu seçime kilitlendiği için başka meseleler görünmüyor."

(ANKA)