kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Bunları da dinleyin...

1 Nekropsi: 1997'de Necropsy adıyla kuruldu. Caz ve endüstriyel müzik icra ediyorlardı. Aynı yıl Mi Kubbesi adlı ilk albümlerini çıkardı. Ertesi yıl Jimmy Page ve Robert Plant konserinin ön grubuydu. 2007'de ikinci albümleri Sayı: 2 çıktı. Psychedelic ambient, post-rock yapıyorlar. İkinci albümdeki Harf Devrimi ve Erciyes Şokta ile ilk albümün bütün şarkıları alternative müziğin yüz akı. Topluluk 18 Nisan'da Babylon'da konser verecek.

2 Islak Köpek: Berklee College'de müzik eğitimi alan Şevket Akıncı tarafından kurulan topluluk, özgür doğaçlama yapmak için bir araya geldi. Grupta Volkan Terzioğlu ve Robert Reigle tenor saksofon, Şevket Akıncı ve Dirk Stromberg gitar, Volkan Ergen perküsyon ve Korhan Erel bilgisayar çalıyor.

3 Replikas: 1993'de Gökçe Akçelik, Barkın Engin ve Orçun Baştürk tarafından kurulan topluluk, 1999'da Roma'da Akdenizli Genç Sanatçılar Bienali'nde konser verdi. 1999'da ilk albümleri Seyyah'ı çıkardı. Maruf filmlerinin de müziğini yapan topluluk, geçen yıl Film Müzikleri ve Avaz adlı iki albüme imza attı. (www.replikas.com)

4 100 Derece: 1998'de Barış Çakır ve Tarkan Mertoğlu tarafından kuruldu. Uluç Taşocak ve Emre Cebeci'nin katılımıyla 1994'de Kahpe Felek adlı albümlerini çıkardı. 1950'lerin Rock'n Roll'u, 90'ların punk müziğini icra ediyor. (www.myspace. com/100derece)

5 Baba Zula: Geleneksel Türk müziği enstrümanlarıyla elektronik müziği harmanlayan topluluk, yaptıkları müziğe 'saptanmış doğaçlama' diyor. Dondurmam Gaymak ve Tabutta Röveşata filmlerinin müziğini yapan topluluk ayrıca Ruhani Oyun Havaları, Duble Oryantal adlı iki albüme imza attı. (www.babazula.com)

6 Fairuz Derin Bulut: 2001'de Roxy Müzik Günleri'nde finale yükseldiler. Haleti Ruhaniye Kundante adlı bir demo albüm çıkardılar. Grubun gitaristi ve vokalisti Demir Kerem yaptıkları müziği 'içinden geleni çal, söyle' olarak tanımlıyor. (www. progressive.homestead.com/ FAIRUZDERINBULUT)

7 Dinar Bandosu: Kendilerini psychedelicfuture rock topluluğu olarak tanımlıyor. Geleneksel Türk müziklerinden punk'a birçok tür arasında geçiş yapıyor. Özellikle vokalleriyle (Aslı) dikkat çeken topluluk ismini Ece Ayhan'ın bir şiirinden alıyor. (www. progressive.homestead.com/ DINARBANDOSU

8 Gevende: Bu yıl Ev adlı ilk albümlerini çıkartan grup yaptıkları müziğe 'eğlencelik oda orkestrası'nın işleri olarak tanımlıyor, sözleri tersten yazılmış şarkılar icra ediyorlar. (www.gevende.com)

9 Kim Ki O: Serbest Kalp Düşmesi gibi mükemmel bir şarkıya imza atan ikilinin (Ekin Sanaç ve Berna Gol) yaptıkları müzik 90'lı yıllarda birçok kadın müzisyeni etkileyen Riot Grrrl'dan power beat'e kadar uzanıyor. Sample'ları çok sık kullanan ikili 28 Nisan'da Peyote'de sahneye çıkacak. (www.myspace/kimkio)

10 Tatufly: Mehmet Fırıl'ın solo projesinin adı. Nekropsi'yle birlikte Plant-Page konserinin ön grubu olarak sahnedeydi. 2000 yılında Gülüş Gülcügül'le çalıştı. Yaptığı müziğe psychedelic - ambient diyor. (www.myspace.com/tatufly)

11 Rebel Moves: 2000'de kurulan topluluğun İlk albümleri In House Sessions 399 adet basıldı ve dağıtıldı ama piyasaya verilen ilk albümleri French Fries A la Turca çok satması bir yana Sheep şarkısı marş haline geldi. (www.rebelmoves.com)

12 Erdem Helvacıoğlu: ABD'de yaşayan Helvacıoğlu, elektronikambient müziği icra ediyor ama onu önemli kılan yaptığı prodüksiyonlar. 2006'da çıkardığı Altered Realities ABD müzik listelerinde yer buldu. Bu albüm A.K Müzik tarafından bu hafta piyasalarda olacak. (www.myspace.com/erdemhelv acioglu)

13 Mai: Caz, ambient yapan topluluk, Su'nun Nefret Ettim adlı şarkısındaki vokaliyle hayran kitlesini kısa zamanda artırdı. (www.myspace/maiistanbul)

14 Fungu: Ankaralı topluluk, drum'n bass, punk yapıyor. Onları dinlemek isteyen 21 Nisan'da Ankara'daki Tenedos Bar'a gidebilir. (www.myspace.com/ fungu)

15 Cana Cankaya: Fahir Atakoğlu'ndan Arto Tunçboyacıyan'a kadar birçok kişiyle çalışan Cankaya, Yüksek Sadakat, Mor ve Ötesi gibi grupların albümünde trompet çaldı. Funk, house müzik icra ediyor. (www.myspace.com/ canacankaya)
Haberin fotoğrafları