kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Nisan 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Katilin videosu medyayı ikiye böldü

DIŞ HABERLER
Okul katliamı sorumlusunun yayınlanan görüntüleri tartışma yarattı. Kurban yakınları tepki gösterdi. ABD medyasının bir kısmı da "Gösterilmemeli" dedi..
ABD tarihinin en büyük katliamını yapan Güney Koreli üniversite öğrencisi Cho Seung Hui'nin düzenlediği iki saldırı arasında, NBC televizyonuna postaladığı şiddet içerikli videoların yayınlanması tartışma yarattı. ABD medyası NBC'nin FBI'dan alınan izinle yayınladığı görüntüler konusunda ikiye bölündü. Özellikle Virginia Teknik Üniversitesi'nde öldürülen 32 kişinin yakınları görüntülerin yayınlanmasına tepkili. Kurban yakınları da kanalın röportaj taleplerini geri çevirdi. Kanal başkanı Steve Campus ise "Görüntülerin çok küçük bir kısmını yayınladık. Ayrıca katilin neden böyle bir cinayet işlediğine dair motivasyonların gösterilmesi açısından doğru bir karar aldığımızı düşünüyorum" diyerek kararlarını savundu.

POLİSTEN ELEŞTİRİ GELDİ
Virginia Eyalet Polisi Şefi Steve Flaherty ise NBC'nin işbirliğini takdir ettiklerini ancak görüntülerin yayınlanmasından dolayı hayal kırıklığına uğradıklarını açıkladı. Fox Haber Kanalı Cho ile ilgili hiçbir resim veya görüntüyü yayınlamayacağını duyururken, CNN başkanı Joen Klein da, "Bu katliamın neden yapıldığını anlamak açısından önemli materyaller. Ancak kamuoyuna gösterilmeye başlandığı zaman kendimize 'Ne kadarını göstermeliyiz' diye sormalıyız" diye konuştu. Öte yandan katilin sosyal çevresiyle ilişkileri konusunda yeni bilgiler geliyor. AP haber ajansına konuşan eski sınıf arkadaşı Chris Davis, "Hiç konuşmazdı. Bir keresinde öğretmen ondan kitaptan İngilizce bir bölüm okumasını istedi. Okumayınca öğretmen kırık vereceğini söyledi. Cho da garip bir ses ve bozuk aksanla okumaya başladı. Sınıfta herkes 'ülkene geri dön' diye dalga geçti" dedi.