kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Hazım'ı çok kıskandım!

* Yarışma programlarında jüri üyeliği yapmayı düşündünüz mü hiç? Ercan Saatçi 'Şarkı Söylemek Lazım' yarışması için koçluk teklif etmişti. Kendisi de orada yer alacaktı. Ben jürilik istedim. Albümümü duyurabilirdim orada. Para kazanmak herkes gibi bizim de mesleğimizin bir bölümü. Bir iş sadece idealistlik için yapılmaz. Ne kadar idealist olsanız da yaptığınızı satmanız lazım. Ercan ile yönetim arasında anlaşmazlık olunca o katılmadı, ben de otomatik olarak katılmadım. Daha da iyi oldu çünkü bazı şeylere çok üzülüyorum.
* Açsak biraz... Bazı sözlerini doğru bulsam da Oray Eğin'in İnci Çayırlı'ya tavrını saygısızca buluyorum. Şimdi bana da savaş açabilir ama bazen tuhaflaşıyor. İnci Hanım hakareti hak etmiyor. Oray da fikirlerini kırmadan söylemeyi bilmiyor. Bence bu durumlar mahsus yaratılıyor. Bu gelişmeler bizi geriye götürür. Zaten o yarışma kulağımı bozuyor. İyi şarkı söyleyen ünlüler seçilmeliydi.
* Beğendiğiniz bir ses var mı bu ünlüler arasında? Hande Subaşı profesyonel gibi. Hazım Körmükçü de kendini gün geçtikçe geliştiriyor. Benim çalamadığım tek enstrüman ney'dir. Hazım yarışmada çok da güzel ney çaldı. Onu görünce kızdım kendime. (Gülüyor) O çalıyorsa ben de çalmalıyım. Gerçekten onu çok tebrik ediyorum.
* Jüri üyelerinden Erol Büyükburç geçenlerde 'Beni üç şarkılık sanatçı yerine koyuyorlar' diye sitem etti... Erol Ağabey bir dönemim Tarkanı'dır. Bence şarkıcı olarak Tarkan'dan daha iyidir. Tarkan iyi şarkıcı ama ben o tarz şarkı söylemeyi çok abartılı buluyorum. Maalesef Türkiye'de Batı'ya oranla az kıymet biliniyor. Ama Erol Ağabey'in bağırıp çağırmasına gerek yok. Onun kıymetini bilen biliyor. Ben şikayet etmemeye çalışırım. 1999'da yaptığım albüm sadece 30 bin sattı. Bugüne kadar yaptığım en samimi pop albümüydü. Belki başka türlü şarkılar yapmalı ya da başka türlü davranışlar sergilemeliydim.