kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC

Türkler nisan sonunda Kuzey Irak'a girebilir

Washington Post'un haberine göre, ABD'nin PKK ile Mücadele İçin Özel Temsilcisi Joseph Ralston, Bush yönetimine "Nisan sonunda operasyon olabilir" uyarısında bulundu..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Türkler nisan sonunda Kuzey Irak'a girebilir
Washington Post'un tanınmış köşe yazarı David İgnatius, Kuzey Irak'taki Kürt bölgelerinde "yeni bir büyük tehdidin ortaya çıktığı" nı savundu. ABD'nin PKK ile Mücadele İçin Özel Temsilcisi Joseph Ralston'un elinden geleni yaptığını ancak "saatli bombanın tıklamayı sürdürdüğü"nü belirten İgnatius, "Ralston'un, aralık ayında üst düzey (Bush) yönetim yetkililerine, ABD'nin PKK'yı durdurmaması halinde Türklerin nisan sonunda işgal edebilecekleri uyarısını yaptığı"nı yazdı.

BUSH ARTIK İDARE EDEMİYOR
İgnatius, "Irak'ta Yeni Tehdit" başlıklı yazısında Bush Yönetiminin Bağdat'ı istikrarlaştırmaya çabalarken "Kuzey Irak'taki Kürt bölgelerinde yeni bir büyük tehdidin ortaya çıktığını belirtti. İgnatius, "Kilit sorun, kayda değer bir Kürt azınlığı olan, Irak'ın Kuzey'deki güçlü komşusu Türkiye'yi kaygılandıran Kürt milliyetçiliğidir" ifadesini kullandı. İgnatius, Bush Yönetiminin, hem Türkiye'yi, hem de Irak'taki en güvenilir müttefiki Iraklı Kürtleri idare etmeye çalıştığını ancak "son haftalarda bu stratejin çökmekte olduğunu" belirtti. David İgnatius, şöyle devam etti: "Ralston'un, aralık ayında üst düzey (Bush) yönetim yetkilileri, ABD'nin PKK'yı durdurmaması halinde Türklerin nisan sonunda işgal edebilecekleri uyarısını yaptığı söyleniyor. Konuyu bilen başka yetkililerin de benzer kaygıları var ve bir analist, Türklerin Irak'ın topraklarının içerisinde 8 mile kadar girebileceğini tahmin etti."

BAŞER'DEN DOĞRULAMA
Öte yandan NTV'nin sorularını yanıtlayan Türkiye'nin Terörle Mücadele Özel Temsilcisi Edip Başer de ABD'li meslektaşı Raltson ile yaptığı son görüşmede Türkiye'nin operasyon için Nisan sonuna kadar bekleyeceği mesajı verdiğini doğruladı.