kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SİNAN ÖZEDİNCİK

D&G Milano'da İzzet Çapa Maçka'da

İtalyan modasının önde gelen isimlerinden Dolce&Gabbana, yaklaşık altı ay önce Milano'da 'Gold di Milano' adını verdikleri bir restoran açtı. Altını; kıyafet, takı ve aksesuvar tasarımlarında sıkça kullanan ikilinin yeni mekanında da altın hakim. Uluslararası İtalyan Mutfağı'nın servis edildiği mekan, gündüzleri bistro ve kafe, akşamüstleri lounge bar ve akşamları resmi yemekler için oldukça şık bir restoran olarak hizmet veriyor. Kylie Minogue ve Paris Hilton buranın müdavimleri arasında. Bunu neden yazıyorum? Çünkü İzzet Çapa'nın bu yaz açacağı 'Banlieue Gold' adlı mekan da buradan esinlenme.

İhtişamıyla geliyor
Sonuncusu Türkiye'de yapılan 'lüks' konferansında, dünyada yaşam tarzının giderek lüks üzerine kurulduğu farklı uzmanların yorumları ile dile getirilmişti. Lüksün simgeleri arasında 'Gold'un, yani altının da en vurucu simge olduğu onaylandı. Maçka Banlieue Gold, bu yaz altın modasına uyarak, Türk ve dünya sosyetesinin büyük ilgi gösterdiği Gold Di Milano'dan esinlenilerek değişime uğruyor. Tüm dekor altın metaryallerle donatıldı. Masalarından yemek takımlarına ve personel kıyafetlerine kadar altının hakim olduğu tasarımlar hazırlanıyor. Böylece, Dolce&Gabbbana, dünyada restorancılığa 'Gold' akımını taşımış, Banlieue Gold da bu akımın Türkiye'deki öncüsü oluyor. Altın suyuna batırılmış bambulardan oluşan uzun duvarlar, altın masalar ve sandalyeler, kadın ve erkek cam vücutlardan lambalar mekanda ilk göze çarpan detaylar. Birçok şaşırtıcı lüks materyal de yemek sunumlarında kullanılacak. Masanıza gelecek dev sushi tabağı, masanızı dumanlar ile kaplayacak. Nitrojen enjekte edilen bu özel buzların çıkardığı duman ile soğuk sushi yaza damgasını vuracak. Yepyeni tadlardan bir tanesi de 'Altın Yapraklı Risotto' Renk renk cheesecake'lerin bulunduğu 'Cheesecake Ağacı' ve üstünde altın tozu kullanılan 'Browni'nin sunumlarına ve tadına doyamayacaksınız. 'Banlieue Gold', orijinal dekorasyonu, şaşırtıcı yemek sunumları, kısaca her şeyi ile dört dörtlük bir mekan. Ama bununla da yetinmiyor, eğlencesini özelleştiriyor. Keyifli bir ortamda yemek yemeğe gelenlerin, sonrasında ister dans edip, ister uzanıp müzik dinleyeceği bir mekan oluşuyor...

Şifreli geceler...
Bu arada İzzet Çapa, yıllar önce Trend&Friend adlı gece kulübünde yaptığı 'Şifreli Geceler'i yeniden başlatıyor. Şifreler insanlara cep mesajı ile gelecek ve bodyguard kontrolü olmadan, kapıda sadece zil olacak. Pazartesi geceleri, İstanbullular parti şifresini öğrenmek için sıraya girecek, şimdiden belli. Açılış davetiyeleri de sürprizli. Sponsor mücevher firması tarafından güvenlik kartı olarak küpe gönderilecek. Bayanlar küpeleri takıp açılış gecesine gelecekler. Bu arada mekanda ilk kez bayan valet'ler çalışacak. Açılış için planlanan son sürpriz ise Paris Hilton!