kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

Zeytinyağlı yerelması

Isıtılmış yağda soğan ve havuçları soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin. Yerelması, su, pirinç, tozşeker ve tuzu katıp, kısık ateşte 20 dakika pişirin. Üzerine limon suyu gezdirin, dereotu serperek servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 500 gr. yerelması (iri doğranmış)
* 2 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 adet soğan (halka doğranmış)
* 2 adet havuç (verev doğranmış)
* 1 su bardağı su (kaynar)
* 1 çorba kaşığı pirinç
* 1 tatlı kaşığı tozşeker
* 1/2 adet limonun suyu
* 1/2 demet dereotu (ince kıyılmış)
* Tuz (arzu edilen miktarda)