kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Haluk Çobanoğlu, Orhan Gencebay’ın bu fotoğrafını 2005 yılında sanatçının Levent’teki ofisinde çekmiş.

Arabeskin geçmişini 'baba'larla sergiliyor!

ASLI ÖRNEK
Orhan Gencebay, Ferdi Tayfur ve Müslüm Gürses'in aralarında bulunduğu arabesk müzik ustaları; Haluk Çobanoğlu'nun objektifinden bir döneme ayna tuttu!..
İLİŞKİLİ HABERLER
h
Arabeskin geçmişini 'baba'larla sergiliyor!
Fotoğraf sanatçısı Haluk Çobanoğlu, 9 yıldır üzerinde çalıştığı 'Arabesk' adlı sergiyi geçtiğimiz günlerde Beyoğlu'ndaki Fotoğrafevi'nde açtı. Çobanoğlu; Orhan Gencebay'dan Ferdi Tayfur'a, Kibariye'den Müslüm Gürses'e kadar birçok ustanın karelerinin yer aldığı sergisinin açılışına Latif Doğan dışında kimseyi çağırmadı.

Kadınlar çok zorladı
"Sergimin magazinel olmasını istemedim. Çünkü benim fotoğraflarımda anlatılan arabesk bir olgudur" diyen Çobanoğlu, projesiyle ilgili şu bilgileri verdi: "Kimi arabeskçileri özel olarak fotoğrafladım. İzin alamadığım isimleri de konserlerinde görüntüledim. Özellikle kadın sanatçılar beni çok zorladı. Mine Koşan görüşmeyi kabul etmedi, Gülden Karaböcek ise telefonlarıma çıkmadı. Onların özel hayatlarını afişe etmek istemedikleri için bu projeden uzak durduklarını düşünüyorum..."

10 gün sonra çağırdı

Orhan Gencebay'ın ise projeye katılmadan önce bilgi aldığını anlatan Çobanoğlu; "10 gün sonra da beni çağırıp, Levent'teki ofisinde poz verdi" dedi. 27 Nisan'a kadar açık kalacak 'Arabesk' adlı fotoğraf sergisiyle bir dönemi ortaya koymak istediğini anlatan Haluk Çobanoğlu, "Cumhuriyet döneminde çıkmış en özgün kültürel olay arabesktir ve tümüyle bu ülkeye aittir. Benim derdim yargılamak ya da yüceltmek değil" şeklinde konuştu.
Haberin fotoğrafları