kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Nisan 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
atv
Kanal 1
ABC
Eski Tunca Kışlası şimdi kaçakların gözaltında tutulduğu bir mekâna dönüştü.

Tunca Kışlası'nda bir insanlık dramı

SAVAŞ AY
SAVAŞ AY
İnsan tacirlerinin kurbanı anne babalarının umuda yolculuk için kullandığı yöntem yasadışı olunca küçük çocuklar da sınır boylarında yakalanıp özgürlüğünden oluyor..
İnsan tacirlerinin " Burası Yunanistan" diyerek İpsala kırlığına bırakmasından sonra yakalanan kaçaklar arasında bulunan 2 küçük kız çocuğu aylardır demir parmaklıklar arkasında.

Bir yatakta 5 kişi
Anneleriyle birlikte yakalanan Somalili ve İranlı küçük kızlar göçmen tutukevi olarak kullanılan eski Tunca Kışlası'nda son derece olumsuz koşullarda kalıyor. Öksürük, yüksek ateş yanı sıra ciltlerinde de yaralar oluşan minik çocukların hali içler acısı. Hepatit B, frengi gibi hastalıkları kapmış çok sayıda yetişkin kadının kapatıldığı tutukevinde ayrıca 2 de kundak bebesi var. Yakalananların üzerinde pasaport ve kimlik olmaması, yalan beyanlar ve konsoloslukların ilgisizliği yüzünden sınır dışı etme işlemleri uzun sürüyor. 6 aydan beri burada tutulanlar bile var. Yakalananların sayısı çok fazla olunca tutukevinde bir yatakta 3- 4 kişi kalıyor. SABAH küçük çocukların dramını Edirne Valisi'ne iletince vali Nusret Miroğlu "Çok üzüldüm. Mutlaka çare bulacağım" diyerek formül arayışına girdi.