kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SUNA DUMANKAYA
MUCİZE FORMÜLLER

Kepeğe keten tohumu çatlaklara çiçek balı

Kişi kendini rahatlatmayı biliyorsa ve sakinliğini koruyabiliyorsa, esir olduğu duygulardan rahatlıkla kurtulabilir. Her gün kendimizi rahat hissedebileceğimiz bir yere oturup derin nefes alalım! Her gün yürüyüş yapalım. Bu sayede stresimizi atabiliriz. Bu da sağlıklı düşünmemize yardımcı olur ve hayata karşı dayanıklılığımızı artırır.

Saçlarınıza iyi bakın!
* Saç diplerimde yaralar var. Kabukları kopardığımda hafif kanamalar oluyor. Badem yağı kullandım. Ancak hiç faydasını göremedim. Ne yapmalıyım?
Eşit miktarda keten tohumu yağı ve Hint yağına 10 damla biberiye yağı, bir yumurta sarısı, bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir tatlı kaşığı deniz tuzu ve 2 adet dövülmüş aspirini karıştırın. Saç diplerinize karışımı sürün. Sıcak nemli havlu sarıp, iki saat bekletin.

* Saçlarım çok yağlı... Ayrıca kepek sorunum da var. Ne yapmalıyım?
3 çorba kaşığı Hint yağı, bir çorba kaşığı keten tohumu yağı, bir çorba kaşığı elma sirkesi, bir çorba kaşığı bal, E-vitamini ampulü ve bir tatlı kaşığı tuzu karıştırıp saç diplerinize sürün.

* 18 aylık bir kızım var. Saçları az olduğu için iki defa tıraş ettik. Ama değişen bir şey olmadı. Saçları hâlâ az ve ince telli...
Daha çok küçük zamanla düzelecektir. Sadece haftada bir kez az miktarda badem yağı sürün.

* Saçlarımın bir an önce uzamasını istiyorum. Ne yapmamı önerirsiniz?
Bir kahve fincanı ılık zeytinyağı, bir tatlı kaşığı yaş maya ve bir çorba kaşığı çiçek balını karıştırıp fırçayla saç diplerinize masaj yaparak sürün. Üzerine streç film sarıp, iki saat bekletin. Haftada bir kez tekrarlamanız yeterli olacaktır.