kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
SUNA DUMANKAYA
MUCİZE FORMÜLLER
Hava kirliliği ve hormonlu gıdalar cildimize zarar veriyor
İlkbahar mevsimine girerken her sene cildinizi maskelerle canlandırıp kirli yüzeyini temizleyin. Unutmayın; hava kirliliği, hormonlu gıdalar ve stres; cildimizin esnekliğine, sıkılığına, rengine ve sağlığımıza zarar veriyor. Güzellik sadece kusursuz bir cilt ya da vücut anlamına gelmiyor. Önemli olan sağlıklı ve canlı olabilmek. Beyin gücümüzü ortaya koymalıyız. Pozitif düşünerek uzun vadeli planlar yapabilmeliyiz.

Kavun ve karpuz yiyin!
* Selülitlerimden nasıl kurtulabilirim?

Fazla tuz kullanmayın. Vücudunuzda biriken fazla tuzu atmak için armut, enginar, fesleğen, lahana ve maydanoz yemelisiniz. Her gün bir dilim ananas tüketin. Ayrıca kavun, karpuz ve şeftali de yemelisiniz. Her gün karahindiba çayı için. Masaj yapmak da selülitlerden kurtulmanıza yardımcı olur. Eşit miktardaki susam yağı ve limon suyuna, bir tatlı kaşığı biberiye yağı ve bir tatlı kaşığı okaliptüs yağı karıştırın. Yukarı doğru hareketlerle selülitlerinize masaj yapın. Her sabah 500 gr. suya çeyrek limon ve bir çay kaşığının yarısı kadar zencefil tozu koyup içmelisiniz. Bu metabolizmayı hızlandırır.

Elma suyu sürün!
* Gözlerimin altındaki mor halkalar çok belirgin. Çeşitli kozmetik ürünlerle kapatmaya çalışıyorum ancak yeterli olmuyor. Ne yapabilirim?

Bir tutam temizlenmiş semiz otunu robottan geçirin. Gazlı bezin arasına koyupgöz çevrenizde 20 dakika bekletin. Haftada üç gün yatmadan önce sorunlu bölgelerinize elma suyu sürün. Maydanoz tüketmeye özen gösterin.

Sık sık kese yapın!
* Bacaklarımda kıl dönmesi ve sivilceler var. Bunlar bir de leke bırakıyor. Ne yapmalıyım?

Sık sık vücudunuza kese yaparsanız kıl kökleriniz nefes alır. Bu sayede de kıl dönmesi sorunu yaşamazsınız. Vücut kremine limon suyu sıkıp, Her gün temiz cildinize sürün.

20 faktörlü krem kullanın!
* 22 yaşındayım. Yanaklarımdaki gözenekler çok açık. Ayrıca yüzümün çeşitli bölgelerinde ton farklılıkları var. Ne yapmalıyım?

Cildiniz hassas değilse, bir çorba kaşığı süzme yoğurda bir çorba kaşığı kırmızı şarap ekleyip karıştırın. Bu karışımı cildinize sürün. Cildiniz bu karışımı 5 dakikada emer. Ardından işlemi tekrarlayın. 30 dakika sonra hafif dairesel hareketlerle cildinizi ovalayın. Dışarı çıkmadan 10 dakika önce 20 faktörlü güneşten koruyucu krem sürmeyi ihmal etmeyin.

Sivilce izlerine çare!
* Yüzümde çok fazla sivilce izi var. Bunlardan nasıl kurtulabilirim?

Bir yemek kaşığı votka ve bir çorba kaşığı taze elma suyuna alabildiği kadar öğütülmüş yulaf unu ve bir tatlı kaşığı kayısı yağı karıştırın. Bu maskeyi cildinizde 20 dakika bekletin. Havuç ve limon suyunu karıştırıp dondurun. Her gün bir kapsülü cildinizde dolaştırın. Bu işlem gözeneklerinizi sıkılaştırır ve cildinizi tazeler.

Bunlar her derde deva
Kekik: Hazmı kolaylaştırır. İştahsızlığı giderir. Kalp çarpıntılarını önler. Bağırsak iltihaplarına iyi gelir. Hamileler ve guatr hastalarının kekiğin hem çayını hem de yağını kullanmaları gerekir.
Su teresi: Göğüs ağrılarına iyi gelir. Sinirleri yatıştırır. Annenin sütünü artırır. İdrar söktürür.
Pazı: Öksürüğe iyi gelir. Gül yağı ile karıştırıldığında baş ağrısına iyi gelir. İştah açar ve hazmı kolaylaştırır.
Pırasa: Yemek borusundaki iltihabı giderir. İdrarı söktürür. Kan yapar.