kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
"Türkiye'de yeşil şirket yok"
Yeni Haber
Dünya çapında küresel ısınmaya ilişkin kaygılar artarken bu sorun üzerinde duran Newsweek dergisi, son sayısında "Dünyanın en yeşil 100 şirketi" listesini de yayınladı.

16 ülkenin şirketlerinin bulunduğu listeye Türkiye'den hiçbir şirket giremedi. "Dünyanın en yeşil şirketi" Kanadalı bir banka Royal Bank of Canada oldu. Listeye en çok şirketi İngiltere ve ABD soktu.

Newsweek dergisi, küresel ısınmaya en iyi uyum sağlayan 100 şirket listesini yayınladı. İş etiği konularına odaklanan Corporate Knights dergisinin bin 800 şirket ile ilgili olarak yaptığı analistlere dayanan listeye 16 ülkeden, petrolden telekomünikasyona kadar birçok alanda faaliyet gösteren şirketler girdi.

Listenin başında Kanadalı banka Royal Bank of Canada yer aldı. Fransa'nın inşaat malzemeleri şirketi Lafarge Construction'nun ikinci olduğu listede İspanyol inşaat ve mühendislik şirketi Grupo Ferrovial üçüncü oldu.

Şirketlerin, "çevre riskleri ve fırsatları"nı ne ölçüde etkin bir biçimde yönettiklerinin dikkate alındığı araştırmaya göre, "dünyanın en yeşil 100 şirketi" listesi, adeta dörtte biri İngiliz şirketlerinden oluşuyor. İngiltere, listeye 24 şirketi sokmaya başardı.

19 ABD'li şirketin de yer aldığı listeye en çok şirket ile temsil edilen diğer ülkelerin arasında Japonya, Fransa, Almanya, İspanya ve Kanada da bulunuyor. Türkiye'den hiçbir şirket ilk 100'e giremedi. (ANKA)