kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
5-12 YIL HAPİS İSTENEBİLİR... Savcılık inceleme sonunda dava açmaya karar verirse, Toprak TCK'nın 235. maddesi gereği 5 yıldan 12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanacak.
TMSF'den Halis Toprak'a, 'Kafaları çok karıştırdın' suç duyurusu
Ali OKTAY / MERKEZ
Toprakbank'ın eski sahibi Halis Toprak'ın Yeniköy'de bulunan, TMSF'nin el koyduğu arazi için yaptığı açıklamaları başına dert oldu. TMSF avukatları, Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak Toprak hakkında "İhaleye Fesat Karıştırmak" iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Savcılık, suç duyurusu üzerine Halis Toprak hakkında soruşturma başlattı.

792 MİLYON YTL BORÇLU

TMSF avukatları, yönetimi kendilerine geçen Toprakbank, Toprak Turizm İşletmeleri, Toprak İnşaat, Toprak Seramik olmak üzere Halis Toprak ve Mehmet Toprak'tan iade tazmininden kaynaklanan 792 milyon 394 bin YTL alacaklarının olduğunu ileri sürdü. TMSF'nin alacakları çerçevesinde Toprak Seramik ve Gıda Sanayi Ticaret AŞ'ye ait eski Carlton Oteli'nin bulunduğu arazinin satışı yapılmadan önce Halis Toprak'ın bazı açıklamalarda bulunduğu belirtildi. Bu açıklamalarda Toprak'ın arazinin çok düşük bir fiyat ile satışa çıkartıldığı, benzer durumların daha önce de yaşandığını düşünecek kişiler açısından kafaları karıştıracak beyanlarda bulunduğu ifade edildi. Satış tarihi öncesi ve sonrası satışa ilişkin ilgi fazla olmasına rağmen ihaleye iştirakın olmadığı belirtildi.