kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Nisan 2007, Pazar
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
42 milyon $'lık iş jeti için 3 sipariş
Bombardier'nin Rolls-Royce motorlu Global 5000 iş jeti, Türk işadamlarından yoğun ilgi görüyor. 2009'da Türkiye'ye gelecek olan jetler için 3 işadamı sırada..
Kanadalı uçak üreticisi Bombardier'nin, Global Express'ten sonra en büyük iş jeti olan Global 5000 için Türkiye'den üç adet sipariş verildi. 42 milyon dolarlık liste fiyatıyla Türkiye'nin en pahalı iş jeti olacak bu uçak için kimlerin sipariş verdiği şimdilik sır gibi saklanıyor. Konfigürasyonuna göre kapasitesi 8-17 yolcu arasında değişen bu jetler, 2009 yılından itibaren Türkiye'de kullanılmaya başlayacak. Sipariş aldıklarını doğrulayan Bombardier'nin Ortadoğu, Afrika ve Türkiye satışlarından sorumlu Başkan Yardımcısı Khader Mattar, isim açıklayamayacaklarını, sadece Global 5000 değil, en büyük modelleri Global Express jetine de yoğun ilgi olduğunu söyledi. Son bir yılda Türkiye'de yüzde 200 büyüdüklerini vurgulayan Mattar, 2 yıl içinde 8 adet geniş gövdeli yeni jet teslimatı yapacaklarını, Türkiye'yi çok önemli bir pazar olarak gördüklerini belirtti.

PAZAR CANLANDI
Türkiye ekonomisinin son dört yıldır istikrarlı bir şekilde büyüdüğüne dikkat çeken Mattar, bu büyümenin sürmesini beklediklerini belirterek şunları söyledi: "Türk iş jeti pazarı 2001 krizinden önceki parlak günlerine geri döndü. Önümüzdeki yıllarda pazarın en iyi dönemini yaşayacağını düşünüyoruz. Türk işadamları için her işe uygun; kısa, orta ve geniş gövdeli çok farklı iş jeti modellerimiz var. Rakiplerimize kıyasla en büyük avantajımız ise satış sonrası verdiğimiz hizmet. Hem Avrupa hem de Dubai'de teknik bakım merkezlerimiz var." Bombardier'nin yeni model geliştirmek üzere çok büyük yatırımlar yaptığını hatırlatan Mattar, en yeni modelleri Global 5000'in özellikle kıtalararası ticaret yapan işadamları için ideal bir uçak olduğunu vurguladı: "Global 5000, filomuzdaki ikinci büyük gövdeli uçağımız. Rolls-Royce motorlu bu uçağın işletme giderleri çok düşük. Hem çok az yakıt tüketiyor hem de yeni kanat dizaynıyla havada tutunabilirliği çok fazla. İs-tanbul'dan New York'a non-stop uçabiliyor. Bu da zamanı değerli olanlar için Global 5000'i daha cazip kılıyor."