kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Altimo ile Telia Sonera temasta
Turkcell'in yüzde 13.2 hissesine sahip Rus Altimo ile yüzde 37.2 hissesine sahip İskandinav TeliaSonera arasında Turkcell hisselerinin satışını da kapsayan konularda görüşmeler başladı..
Telıasonera ile Altimo arasındaki hisse takasına yönelik çabalar yeniden ağırlık kazandı. Rus milyarder Mikhail Fridman'ın telekom yatırım kolu olan Altimo, İsveç'in TeliaSonera ile hisse takası için "en üst düzeyde" görüşmeler yaptığını, bu yıl yeni bir tahvil ihracı yapabileceğini ve borsaya açılmayı planladığını açıkladı. Reuters ile telefonda bir söyleşi yapan şirket Altimo CFO'su Teijo Pankko, "TeliaSonera ile görüşmek bize keyif veriyor. Çok pragmatik insanlar" diye konuştu. Ancak Pankko, görüşmelerin iki şirketin Türkiye ve Rusya'daki ortak girişimlerini kapsadığını söylemekten başka ayrıntı vermedi.

DEVLET HİSSELERİ SATIŞI

TeliaSonera başkanı geçen ay yaptığı bir açıklamada hisse takasının şirkete, Türkiye'nin lider cep telefonu şirketi Turkcell veya Rusya'nın üçüncü büyük cep telefonu şirketi Megafon'da çoğunluk hisselerini ele geçirme imkanı vereceğini söylemişti. Altimo'nun Turkcell yatırımlarıyla ilgili gelecek hafta içerisinde açıklama yapması bekleniyor. Altimo bir süredir TeliaSonera ile hisse takasına ilişkin görüşmeler yaptığı biliniyordu. Hisse takası konusundaki çalışmalar her iki şirketin Rusya ve Türkiye'deki pozisyonu açısından belirleyici olması bekleniyor. TeliaSonera'daki devlet hisselerinin satışı konusu da gündemdeki yerini korumaya devam ediyor.