kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Tek başıma olmuyor
GALİP ÖZTÜRK
Mateja Kezman sonunda patladı: "İleride tek kalıyorum. Gelecek sezon da böyle oynarsak, benden yüksek performans beklenmesin"..
Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü Mateja Kezman, daha önce ter döktüğü takımlarda ortaya koyduğu başarılı futbolu, sarılacivertlilerde tekrarlayamamasının nedeni olarak oynadıkları sistemi gösterdi. Yakın çevresine bu konuda serzenişte bulunan Kezman, "İleride tek başıma kalıyorum. Tek forvetle başarılı olamayız" dedi. Oynadıkları tek forvetli sistemin, kendilerine Avrupa'da başarıyı getirmesinin imkansız olduğunu söyleyen Sırp yıldız, "Ben hep çift forvetle oynayan takımlarda forma giydim. Chelsea'de Didier Drogba, PSV Eindhoven'da Ruud Van Nistelrooy ve Atletico Madrid'te Fernando Torres ile birlikteydim. Bu da benim başarılı bir kariyerimin olmasını sağladı. Ama Fenerbahçe'de tek başıma kalıyorum. Rakiplerle boğuşmam, benim skorerliğimi olumsuz şekilde etkiliyor. Zaten Türkiye'de inanılmaz bir markajla karşı karşıyayım. Son Kayseri maçında, ayakkabımı bağlarken bile başımda bir stoper vardı" diye konuştu.

"BANA ORTA GELMİYOR"
Mateja Kezman arkadaşlarına içini döktüğü konuşmada sitemini şöyle bitirdi: "Hiç yan top almıyorum. Bana gelen tek isabetli orta Bursaspor ile yaptığımız maçtaydı; zaten o da gol oldu. Bütün sezon boyunca kaleciyle sadece bir kez karşı karşıya kaldım. Arkadaşlarım canla başla çalışıyorlar ve ellerinden geleni yapıyorlar. Ama sistemimiz bizi zorluyor. Appiah'ın yeri sağ kanat değil. Orta sahada daha başarılı oluyor. Sol kanatta ise sağ ayaklı Tuncay ile Ümit oynuyor. Sol ayaklı birisinin olması bizim için daha iyi olur. Gelecek sezon da tek forvetle oynamaya devam edersek, benden yüksek performans beklemesinler."