kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
"Numara taşıma çıkmazsa Rekabet Kurumu'na gideriz"
OLCAY AYDİLEK
Avea Genel Müdürü Türktan, cepte numara taşınabilirliği yönetmeliğinin iptali için dava açan Turkcell hakkında "Bu dava, 'Ben monopol olarak kalmak istiyorum' açıklamasıdır" dedi ..
Avea Genel Müdürü Cüneyt Türktan, cepte numara taşınabilirliğine ilişkin yönetmeliğin iptali istemiyle Danıştay'da dava açan Turkcell'i, "Bu dava, ben monopol olarak kalmak istiyorum; rekabeti sevmiyorum ve istemiyorum açıklamasıdır" sözleriyle topa tuttu. Hukuki açıdan davaya karşı bir başvuruyu, Telekomünikasyon Kurumu ve Vodafone ile birlikte yapabileceklerini belirten Türktan, ileride Türk Telekom ile Rekabet Kurumu'nun bu sürece dahil olabileceğini söyledi. Türktan, gelişmelere göre Rekabet Kurumu'na başvurabilecekleri mesajını verdi.

3G İLE BAĞLANTILI

Türktan, ticari anlamda numara taşınabilirliğinin kolay olacağının belirtildiğine dikkat çekerek, "Aslında dünya örnekleri, bir günde milyonlarca abonenin bir başka operatöre geçtiğini göstermiyor. Bazı geçişler ve dengeler olacak. Birkaç sene de yüzde 10 bir değişim olabilir. Örnekler bunu gösteriyor" dedi. Türktan, Turkcell gibi piyasada hakim konumdaki bir operatörün böyle bir şey yapmasını yanlış bulduğunu söyledi. Türktan, önce numara taşınabilirliğinin yaşama geçirilmesi ardından da 3G (üçüncü nesil) ihalesinin yapılması gerektiğini kaydetti. Türktan, numara taşınabilirliğiyle ilgili yaşanabilecek bir sorunun 3G ihalesini etkileyeceğini savunarak, dava bitmeden 3G ihalesine başlanmasının bazı sıkıntıları ortaya çıkarabileceğini belirtti. Türktan, "Numara taşınabilirliği olmadan 3G olduğu zaman, 2G ile 3G arasındaki görüşmelerde de sorunlar yaşanacak" dedi. kalmak