kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Kadıköy'de 2 atarım
FATİH DOĞAN
Menisküs ameliyatı sonrası 22 günde sahalara dönerek kendisine 'Biyonik adam' dedirten Beşiktaşlı golcü, "Rövanş maçına kadar kondisyon açığımı da kapatmış olurum. Kadıköy'de F.Bahçe'ye iki golüm var" dedi ..
Kupada ve ligde attığı gollerle Beşiktaş'ı zirveye taşıyan Bobo, Fenerbahçe maçı sonrası sıcağı sıcağına SABAH'a konuştu: "Kadıköy'de de Fenerbahçe'ye gol atacağım." Beşiktaş'ın geçen sezonun devre arasında Brezilya'nın Corinthians Kulübü'nden kiralık olarak renklerine kattığı, bu sezon başında da bonservisini alarak, 2010 yılına dek sözleşmesini uzattığı 22 yaşında ve 1.86 metre boyundaki Brezilyalı futbolcu, 17 Mart'ta sol diz dış yan bağlarındaki parçalı menisküs yırtığı nedeniyle ameliyat oldu. Herkes 'En az bir ay oynayamaz' dedi. Fakat tam 22 gün sonra Bobo yeşil sahalara Çaykur Rizespor maçıyla dönerek, "Biyonik adam" lakabını da aldı. Sakatlığı sonrası hızla iyileşerek herkesi şaşkına çeviren genç futbolcuya önce bu kadar çabuk nasıl iyileştiğini sorduk:

'KENDİME ÇOK İYİ BAKTIM'
"Operasyon sonrası kendime çok iyi baktım. Eşim işini gücünü bıraktı ve benimle özel olarak ilgilendi. Kulüp doktorumuzu da unutmamak lazım." Siyah beyazlı futbolcu sözlerini şöyle sürdürdü: "Sakatlık ve ameliyat sonrası bu maça yetişmeyi çok istemiştim. Nobre ve Ricardinho ile aramızda çok konuşmuştuk. Oynama fırsatını bulup galibiyet golünü de attığım için çok mutluyum. İkinci karşılaşma için büyük avantaj yakaladık. Deplasmanda da en az bir gol atmamız gerekiyor.

'FENERBAHÇE RİSK ALACAK'

Ama ben Kadıköy'deki karşılaşmanın daha rahat geçeceğine inanıyorum. Çünkü rakibimiz burada kontrollü oynayıp, risk almadı. Yenilgi nedeniyle rövanşta daha açık ve daha ofansif oynayacaklar. Bu da bizim işimize gelecek. Top kullanmak için boş alan yakalayacağız ve daha çok pozisyon bulacağız. İnönü'de bir gol attıysam, Kadıköy'de iki gol atarım diye düşünüyorum. Hedefimiz yine kupayı almak. Rakibimiz Fenerbahçe de olsa hedefimize ulaşacağımıza inanıyorum. Rövanşta kondisyon eksiğimi gidermiş olacağım. Yüzde 100 hazır hale gelirim." Attığı ve attırdığı gollerin yanı sıra sergilediği oyunla da Beşiktaş taraftarının sevgilisi haline gelen Bobo, siyah beyazlı forma altında resmi maçlarda toplam gol sayısını 27'ye çıkararak takımın gol makinası oldu.

GOLÜN TEK ADRESİ: BOBO
Yarım sezon oynadığı 2005-2006 sezonunda Süper Lig'de 5, Türkiye Kupası'nda da 4 kez rakip fileleri havalandıran Bobo, bu sezon ise şimdiye dek ligde 10, kupada ise 6 golle takımının en golcü ismi olurken, UEFA Kupası'nda da 2 kez gol sevinci yaşadı. Bobo, bu sezon derbi maçlarda attığı gollerle de dikkat çekti. Brezilyalı Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor filelerini havalandırmayı başardı.