kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 13 Nisan 2007, Cuma
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Miting turizmi Ankara'da otel doldurdu!
Hacer GEMİCİ/EKONOMİ
Tandoğan'da yarın yapılacak Cumhuriyet Mitingi, otellerin doluluk oranlarına da yansıdı. Üç ve dört yıldızlılara yoğun talep oldu..
Türkiye günlerdir 14 Nisan Cumartesi günü yani yarın Ankara Tandoğan'da yapılacak Cumhuriyet Mitingi'ni konuşuyor. Miting öncesinde tartışmalar halen devam ederken eylem öncesinde Ankara'da büyük bir hazırlık var. Özellikle konaklama hizmetleri oldukça hareketli günler geçiriyor. Cumhuriyet Mitingi'ne katılmak amacıyla uzak illerden geleceklerin bugünden Ankara'ya doğru yola çıkmaları, bazılarının ise cumartesi konaklama yönünde hareketleri başkentte özellikle üç ve dört yıldızlı otellerin doluluk oranlarını artırdı.

YÜZDE 20'LİK YANSIMA

Konuyla ilgili görüştüğümüz aynı zamanda Ankara'da otel de işleten Anadolu Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Seçim Aydın, "Cumhuriyet Mitingi'nin Ankara'daki otellerin doluluk oranlarını yüzde 20 artırdığını tahmin ediyoruz. Özellikle üç ve dört yıldızlı otellerde ciddi hareket var. Sadece Tandoğan'a yakın oteller değil, Ankara küçük olduğu için birçok otelde miting için gelenlerin rezervazyon yaptırdığını biliyoruz. Bireysel olarak gelenler de var, 10-15 kişilik gruplar halinde yer ayırtanlar da" değerlendirmesinde bulundu.