kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Nisan 2007, Çarşamba
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri
Baykal, sanat fuarında..
Serpil Gogen Ankara.
ANKARA'NIN plastik sanatlar dalındaki en kapsamlı etkinliği Ankart-2007 başladı. 15 Nisan'a kadar Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde..
Baktım da.. Geçen yıl bugünlerde ayni fuarın açılışı nedeniyle aynen şunları yazmışım:
"Açılışa bu kez Kültür Bakanı değil, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül katıldı. Yine sözler verildi. Üstelik, bu defa bakanlık değil, hükümet çapında.. Göreceğiz.."
Gördük.. Tam yedi yıldır, Başkent Ankara'ya bir Çağdaş Sanatlar Müzesi kazandırma çabası sürüp gidiyor. Sonuç hâlâ yok!. Verilen sözler tutulmuyor.
Fuar, Çağsav (Çağdaş Sanatlar Vakfı) Yönetim Kurulu Başkanı Şefik Kahramankaptan'ın ardından Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ve CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın konuşmalarıyla açıldı. Doğrusu, Deniz Baykal'ın sanatla ilgili konuşmasını yadırgayan sadece ben miydim, bilmiyorum.. Yıllardır ne iktidarda, ne de muhalefette görev yaparken "sanat"la ilgili tek söz söylediğine, herhangi bir sanatsal etkinliğe katıldığına tanık olmadım. Bilgili ama ilgili değilmiş, meğerse.. Çok basma kalıp bir konuşmayla sanatın, resmin önemini vurguladı. Hakkını vererek kurduğu tek cümle, sevgili Şefik Kahramankaptan'ın "bir misyoner gibi" her türlü zorlukla savaşarak başkentin sanat yaşamına yaptığı katkılardan söz ettiği bölümdü..
Bu yılki kişisel ve kurumsal ödüller, sanata çok yönlü katkısının yanısıra sadece kendi kaynaklarını kullanarak kendi özel müzesini inşa etme çabaları nedeniyle ressameğitimci Mustafa Ayaz'a ve Türk resim sanatının gelişmesi, özendirilmesi, korunması ve tanıtılmasına büyük katkıları olan, DYO resim yarışmalarıyla plastik sanatlara ilginin artmasını sağlayan, Selçuk Yaşar Resim Müzesi'ni İzmir'de kurarak Türkiye'nin ilk özel resim müzesini yaratan Yaşar Holding'e verildi.
Fuara Ankara, İstanbul, İzmir, Mersin, Antalya, Paris ve Bulgaristan'dan 41 galeri, yüzden fazla sanatçı ve bini aşkın resim ve heykelle katılıyor. Üç kata yayılan galerileri gezmek, renk cümbüşünü içinizde hissetmek müthiş bir keyif.. Galiba fuar bu yıl, her zamankinden daha renkli ve daha görkemli.. Doku, Teku, Baraz, Toprak, Helikon, Valör, Kavaklıdere, Tem ve ArcEn Ciel.. Bu galerileri yeniden gezeceğim..