kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Nisan 2007, Salı
Son Dakika
arama
atv
Kanal 1
ABC
Yeni alışkanlığınız sabah.com.tr olacak
Yeni Haber
Türkiye'nin en büyük online gazetesi sabah.com.tr yepyeni yüzüyle okuyucularıyla buluştu..
Temiz internet kampanyasıyla Türkiye'de bir ilki başlatan Sabah gazetesi yenilenen tasarımıyla ve birbirinden ilginç bölümleriyle internet kullanıcısının karşısına çıktı.

Sadece yazılı haberler değil aynı zamanda video haberleriyle de dikkat çeken yeni sitede, sesli haber dinleme, yorum sayfaları ve okur temsilcisi, yazarlarla iletişim bölümleri sitenin yenilikleri arasında.

Kişiselleştirme özelliklerini de barındıran yeni sitede Sabah Canlı Borsa, Sabah Kırmızı Alarm, Sabah Sesli Haber, Sabah Podcast Servisi, Sabah RSS Servisi, Egazete ve ebüyüteç hizmeti, Sabah Kültür&Sanat, Astroloji, Çocuk bölümleri dikkat çekiyor.

Sabah.com.tr bünyesindeki Sabah'ın İngilizce sitesi "english.sabah.tr" de Türkiye ve dünya gündemindeki en sıcak gelişmeleri okuyuculara ulaştırma hedefinde.

16 MİLYON ZİYARETÇİSİ VAR

Merkez Grubu Bilgi İşlem Koordinatörü Mahmut Kurşun, sabah.com.tr'nin 2004 Ocak ayında 200 bin olan ziyaretçi sayısının şimdilerde 16 milyona ulaştığını vurguladı.

2004 yılından bu yana sabah.com.tr'nin Türkiye'nin en kaliteli internet sitelerinden biri olduğunu belirten Kurşun, "Siteyi baştan aşağı ilk yenilediğimiz 2004 yılından beri okur sayımızda ciddi bir artış yaşandı. Sabah'ın internet sitesi, 2003'te 2 milyon sayfa gösteriyordu ve 250 bin kişi tarafından ziyaret ediliyordu. Bugün ise 280 milyon sayfa gösterimiyle çalışıyor ve ayda 16 milyon ziyaretçiye hizmet veriyoruz"açıklamasını yaptı.

"TEMİZ İNTERNET GAZETECİLİĞİ YAPACAĞIZ"

Pek çok yeni servisin açılmasıyla 9 Nisan'da sabah.com.tr'nin tekrar yenilendiğini söyleyen Kurşun, internet gazeteciliğinde Sabah'ın yeni bir atak başlattığını dile getirdi. Sabah gazetesinin temiz internet kampanyasıyla Türkiye'de bir ilki başlattığını vurgulayan Kurşun, sabah.com.tr'nin yenilenen yüzünde "Temiz internet gazeteciliği yapacağız" açıklamasında bulundu.

Kurşun, yenilenen sabah.com.tr'nin yorum sayfaları, en popüler bölümü, okur temsilcisi, yazarlarla iletişim, video haberleri, sesli haberler ve galeri sayfalarıyla daha etkileşimli bir site haline geldiğini vurguladı.

HAYATI KOLAYLAŞTIRAN HER BİLGİ SİTEDE MEVCUT

Sabah'ın yeni sitesinde haberlerin yanı sıra okuyucuların gündelik yaşantılarını kolaylaştıracak çok sayıda hizmet de yer alıyor. Yeni tasarımda sarı sayfalar, iç ve dış hatların tüm uçuş bilgilerine anında ulaşmayı sağlayan 'Uçak Seferleri' bölümü, Wap Sabah, Cep Sabah ve mobil hizmetler yer alıyor.

Mobil hizmetler sayesinde sabah.com.tr'den cep telefonlarınıza melodi, resim, video ve oyun indirilebiliyor. Otomobil, teknoloji, magazin, sağlık, gezi ve gurme bölümleriyle de yaşama dair tüm son gelişmelere sabah.com.tr'de mevcut. Ayrıca yeni tasarımda gazetenin eklerine ve özel dosyalara ulaşmak çok daha pratik ve keyifli hale geliyor.


EN POPÜLER BÖLÜMÜ


En popüler bölümünde Sabah okuyucularının en çok okuduğu haberler listeleniyor. Ayrıca bu bölümde en çok yorumda bulunulan haberler, en çok gönderilen haberler ve en çok ziyaret edilen resim ve galeriler yer alıyor. Bu servis sayesinde sabah.com.tr ile daha etkileşimli hale geliyor.

Web yayıncılığında Türkiye'de pek çok ilke imza atan sabah.com.tr'de dikkat çeken diğer hizmetler şöyle:

SABAH Sesli Haber

Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen uygulamayla sabah.com.tr'deki tüm haberler ve köşe yazılarını sesli olarak dinleme olanağı sağlanıyor.
Ana gazetedeki tüm haberleri, gün içinde siteye girilen tüm yeni haberleri ve sevdiğiniz bütün köşe yazarlarını tek bir düğmeye basarak dinleyebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken tek şey seçtiğiniz haber veya köşe yazısının ayrıntı sayfasındaki etkileşim kutusunda bulunan "haberi dinle" ikonunu tıklamak. Böylece ekranınızda yeni bir pencere açılır ve istediğiniz metni sesli olarak dinleyebilirsiniz. Üyelik gerekmeyen ücretsiz bir servistir.

SABAH Canlı Borsa

Sabah Canlı Borsa'yı bilgisayarınıza yüklediğinizde tüm piyasa bilgilerine hızla ve güvenilir bir şekilde ulaşırsınız. Başta İMKB olmak üzere dünya piyasalarıyla ilgili her türlü gelişmeyi, hisse senetleriyle ilgili en sıcak ve en güncel verileri anında görebilir, arama yapabilir, döviz, altın, bono gibi piyasa verilerine ve borsadaki şirketlerin mali tablolarına ulaşır, para ve sermaye piyasalarıyla ilgili en sıcak haberleri okuyabilirsiniz. Üyelik gerektiren hizmetten ücretsiz yararlanılabiliyor.

SABAH Kırmızı Alarm

Program ilgilendiğiniz konulardaki tüm yeni haberleri ve son dakika gelişmelerini, sabah.com.tr'de yayınlanır yayınlanmaz bilgisayarınıza yükler ve işinizi bölmeden sizi sesli olarak uyarır. Haber gelir gelmez bilgisayarınızın görev çubuğunda bulunan alarm simgesi yanıp dönmeye başlar ve sesli uyarı verir. Bir yandan işinizi yaparsınız, bir yandan da SABAH Kırmızı Alarm sayesinde gündemdeki her gelişmeden haberdar olursunuz.

SABAH Videolar

Türkiye ve dünya gündeminden en sıcak görüntülere, atv ve Kanal 1'den, ajanslardan gelen en yeni ve en güncel son dakika videolarına ulaşabileceğiniz SABAH video sayfası sizi habere en yakın mesafeye taşır, saniye saniye size haberin tamamını aktarır.

SABAH Podcast Servisi

SABAH'ın tüm içeriğinin indirilebilen sesli dosyalar olarak size ulaşmasını sağlayan bir yayın dağıtım sistemi. Bu servis sayesinde www.sabah.com.tr de güncellenen her bilgiyi ister bilgisayarınızda dinleyebilirsiniz, ister MP3 çalarınıza ya da iPod'unuza kaydedip yanınızda taşıyabilirsiniz. Türkiye ve dünyadaki tüm gelişmeler hakkında istediğiniz zaman ve istediğiniz yerde bilgi sahibi olabilirsiniz.

SABAH RSS Servisi

SABAH'ın tüm içeriğinin otomatik olarak size ulaşmasını sağlayan bir haber akışı servisi. Güncellenen her bilgiyi anında bilgisayarınıza indirebilecek, Türkiye ve dünyadaki tüm gelişmeler hakkında rahatlıkla anında bilgi sahibi olabileceksiniz. SABAH RSS Servisinden faydalanmak için bilgisayarınızda bir RSS okuyucu programına sahip olmalısınız ve haberler listesinden ilginizi çeken bölümleri RSS okuyucu programınıza kayıt etmelisiniz.

Egazete ve Ebüyüteç

Şık ve kullanışlı tasarımıyla Türkiye'de benzersiz bir ilk olan Egazete, gazete okumanın tadını internet ortamına taşır. Geleneksel gazete okuma alışkanlığıyla yeni web teknolojilerinin birleştiği bu servis sayesinde, dünyanın neresinde olursanız olun, SABAH'ı ve tüm eklerini rahatça görebilir, print ederek gazete gibi okuyabilir, arama yaparak gazete küpürlerini görebilirsiniz. Ebüyüteci açarak gazetenizi, eklerini ve Adana, İzmir, Antalya bölgelerine özel olarak hazırlanan ücretsiz eklerini büyüteç altında kolay bir şekilde izlersiniz.

SABAH Kültür & Sanat

Farklı ve modern tasarımıyla ve her gün güncellenen içeriğiyle her zaman canlı duran SABAH Kültür Sanat sitesinde, vizyona yeni giren filmlerin detaylı bilgileri, şehir ve salon bilgileri, oyuncularla söyleşiler, tiyatro salonlarının programları, konserler, bilet fiyatları, festivaller, fuarlar, sergiler, sahne performansları, yeni çıkan DVD'ler, kitaplar, albümler ve diğer tüm kültür sanat haberlerini kategorilere ayrılmış şekilde görebilirsiniz.

SABAH Astroloji

Her gün güncellenen ve okuyucuların oldukça ilgi çeken SABAH Astroloji, Filiz Özkol'un köşe yazılarıyla gündemin nabzını tutuyor. SABAH Astroloji sayfası, günlük burç yorumları, aylık ve yıllık burç yorumları, burçlara göre aşk yorumları, zayıflama ve eğlence rehberleriyle meraklılarının her zaman elinin altında.

SABAH Çocuk

280 bini aşkın üyesi bulunan SABAH Çocuk Kulübü'ne katılan her çocuk çeşit çeşit oyunlar oynayabilir, kendisi gibi çocuklarla kaynaşabilir. Bilgi yarışmalarına katılarak bilgisini sınayabilir, kızlara ve erkeklere özel olarak hazırlanmış haberlere göz atabilir. Arkadaşlarına e-kart atabilir, panoya not bırakabilir, kültür etkinliklerinden ve ödüllü yarışmalardan haberdar olabilir. Şiirlerini, resimlerini koyabileceği ve günlük tutabileceği sadece kendisine özel bir sayfa hazırlayabilir.

SABAH Arşiv

Arşiv bölümünde gün, ay ve yıl seçerek SABAH Gazetesinin geriye dönük tüm arşivine internet sitesinden ulaşabilirsiniz. Arama motoruna aradığınız haberin başlığını yazarak, başlığını bilmiyorsanız kelime ya da kelime zinciri yazarak haberin metninin içinde arama yapabilirsiniz. Kapak güzeli arşivine, SABAH ve eklerine ait yazar ve çizerlerin arşivlerine de arşiv bölümümüzden ulaşmak mümkündür.

SABAH Sarı Sayfalar

Sarı Sayfalar arar bulur, kiralar, satar ve ilanlarınız için size özel benzersiz, ekonomik, etkili ve pratik çözümler sunar. 212 3543388 no'lu telefondan SABAH Sarı Sayfalara ilan verebilir, danışma hizmeti alabilirsiniz. Gazeteye verdiğiniz ilanı aynı zamanda sabah.com.tr deki Sarı Sayfalara da vermiş olursunuz. İlanınızla ilgilenen bir kullanıcı Sarı Sayfaları inceleyerek ya da arama motorunu kullanarak gazeteye verdiğiniz ilanın aynısını bulabilir ve sizi arayabilir.

SABAH Yazarlar

Menüdeki "yazarlar" bölümünde o gün yazan tüm köşe yazarlarının yazılarına ve yazılarının arşivlerine buradan ulaşabilirsiniz. Favori yazarlarınıza e-posta atabilir, varsa diğer iletişim bilgilerine ve arşiv yazılarına köşe yazılarından ulaşabilirsiniz. Köşe yazıları aynı zamanda konusuna göre de kategorize edilir ve bölüm sayfalarında tekrar karşınıza çıkar. Mesela ekonomi yazarlarını ekonomi bölümünde topluca görme imkanı bulursunuz.

SABAH Hava Durumu

SABAH Hava Durumu sayfasından Türkiye'deki tüm illere ait 3 günlük hava tahmini raporları, önemli bazı Avrupa ve Asya şehirlerine ait en yüksek ve en düşük sıcaklık değerleri ile Türkiye'den, Avrupa'dan ve tüm dünyadan uydu ve radar görüntüleri takip edilebilir. Dışarı çıkmadan önce hava durumu ile ilgili en doğru bilgiye ulaşabileceğiniz tek adres.

SABAH Uçak Seferleri

Bu servis sayesinde Atatürk, Sabiha Gökçen ve Antalya Havaalanlarına ait iç ve dış hatların tüm uçuş bilgilerine anında ulaşabilirsiniz. 10 dakikada bir güncellenen gidiş/geliş, kalkış/varış yeri, havayolu şirketleri bilgisi havaalanı sitelerinden birebir alınmaktadır ve planlanan gecikme ve bekleme notları da dahil olabilecek en doğru bilgi sayfaya aktarılmaktadır. Havayolu Şirketleri çeşitli nedenlerden dolayı seyahat ve uçuş bilgilerini değiştirebilmektedir. Sabah.com.tr bu bilgilerin doğruluğuna dair herhangi bir garanti vermez.

SABAH Mobil

Mobil Dünyaya hoş geldiniz. Sabah.com.tr'den cep telefonlarınıza melodi, resim, video ve oyun indirebileceğiniz yepyeni ve eğlenceli bir bölüm daha... Hatırla Sevgili, Sıla, Aliye, Beyaz Gelincik gibi pek çok yerli ve özgün dizilerin, birçok filmin melodilerini, gerçek müziklerini, videolarını ya da duvar kağıtlarını cep telefonunuza yükleyebilir, birbirinden eğlenceli oyunları cep telefonunuza indirip, keyifli dakikalar yaşayabilirsiniz.

SABAH Televizyon

Kullanışlı ve modern program yapısıyla televizyon kanallarında bugün ne olduğunu, hangi dizinin saat kaçta oynadığını çok rahat bir şekilde takip edersiniz. Tüm televizyon kanallarının yayın akışına, kanallarla ilgili en sağlıklı ve objektif bilgilere, günün dizilerinin ve filmlerinin detaylı içeriklerine, sabah.com.tr nin televizyon bölümünden ulaşabilirsiniz.

GALERİLER

Gündemden en sıcak kareleri, ajanslardan gelen en yeni görüntüleri, Türkiye'deki ve dünyadaki her türlü gelişme hakkında bilgi sahibi olabileceğiniz ve belirli kategorilerde topladığımız tüm fotoğrafları bu GALERİ sayfasında topluca görebilirsiniz.

DOSYALAR

Sabah.com.tr nin dosyalar bölümünde birbirinden ilginç konular ele alınıyor; gündemdeki konular haberler ve röportajlar eşliğinde derinlemesine işleniyor. Dosya.sabah.com.tr sayesinde hem en güncel dosyalara, haber derlemelerine, hem de detaylı raporlara, önemli tasarılara ve yasalara bir tıkla ulaşabiliyorsunuz.


sabah.com.tr'nin özel servisleriyle ilgili ayrıntılı bilgiye ulaşmak için tıklayınız